Direktlänk till inlägg 20 september 2009

Svamp och släkt

Av Walters Edénius - 20 september 2009 21:30

En ungkarl från byn kom gående på håll   Matte höll i en otäck varelse   Vänner på besök      I morse for Husse och Matte ut till skogs med svampkorgar. De är tokiga i sådana kryptogamer. Det finns väl få växter som tar upp så mycket gift ut marken och luften som just svampar, men ändå så är de så begivna på detta. Hur som helst så råkade de komma mitt in i en älgjakt. Det var fullt av folk i skogen och de hade visst skjutit en älg. Och där var en jakthund från byn som kände igen Husse och Matte, det kände jag på lukten när de kom hem. Hundlukt är av ondo för mig. Matte fick visst stå och hålla i den hemska varelsen. Svampen glömde de visst. På långt håll kom en ungkarl från byn gående till platsen där jägarna hade samlats.  Husse och Matte åkte hem och började duka iordning kaffebordet, för de skulle komma släktingar från Hallstavik. De hade varit och tittat på älgparken i Ockelbo och sedan kom de över till oss. De hade med sig en frack till Husse, som hans far en gång haft. Tänk att det finns pingviner på fäboden. Det var en jättetrevlig eftermiddag. Pojkarna som var med spelade piano, signaturmelodien till "Jönssonligan", med de andra satt kring köksbordet och fikade. De fick med sig några liter lingon härifrån.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Walters Edénius - 21 november 2017 10:45

Idag var det på förmiddagen en tematräff i Bingsjö bystuga. Slipsar var temat och folk hade tagit med sig en och annan från gömmorna. Matte hade riggat upp en klädställning så det gick bra att förevisa kreationerna. Husse har samlat slipsar i många å...

Av Walters Edénius - 8 oktober 2017 18:00

Söndagkvällen innan ordinarie älgvecka, hölls en traditionell älgmålsbön i Bingsjö kyrka. Den har firats alla år sedan starten under 90-talet med prästen Fredriksson i ledningen, nu är det hans efterträdare Rudman, som håller i Finnmarkstrådarna. På ...

Av Walters Edénius - 22 augusti 2017 15:45

Här hemma i närheten av tomten bor huggormen Botvid. Den kommer åter varje år och blir längre och fetare för varje 12-årsperiod. Han har dessutom sin kvinna som han ormar sig runt. De trivs bäst vid Olanders Lissrutan. Där härjar dom fritt och på eft...

Av Walters Edénius - 3 juni 2017 20:46

   Idag åkte Husse och Matte iväg alldeles på morgonen. Men innan dess var Matte ner till Bûdgården, för Bûd Far skulle ha hjälp med sin termostat. Jag fattade inte det, men han hade kanske feber. Bonden kom nerifrån Hilmas för han hade givit djuren ...

Av Walters Edénius - 25 maj 2017 07:30

Tidigt på Kristi Himmelfärds dags morgon åkte Husse och Matte till Skoglundsgården i Enviken (Björkboda by). Där skulle det traditionsenligt firas en gökotta med efterföljande gudstjänst i samlingssalen. Bosse var redan där och såg till att allt var ...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Budkatta med Blogkeen
Följ Budkatta med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se