Direktlänk till inlägg 21 april 2010

Vödn

Av Walters Edénius - 21 april 2010 11:37

 

Ja dom är inte hemma så mycket mina kära vänner husfolket. Men när dom är hemma så pysslar dom mestadels med veden. Dom fick ju ta hem några riktigt stora klumpar från björkarna vid kyrkan. Alla som oroat sig för hur det skulle gå att få dom sönderkluvna till ved kan lugna sig nu. Det är fixat och det är travat och klart, bara torkningen kvar. Jag gillar att vara med ute på vedbacken och inne i vedboden när de håller på. 

Det var ju så varmt och fint här några dagar men nu vet jag då inte vad det blivit för tok det är ju kallt och trist så det liknar inget.

Matte jobbar på med att städa upp på kyrkogården efter vintern och då är hon lite mör när hon kommer hem, stel så man kan tro ett hon gått i pension för många år sen. Hon har i alla fall börjat tvätta ikapp nu efter det att brunnen är full med vatten igen. En dag tvättade hon de tjocka vinterjackorna och när hon hängt dom så sa hon: Nu blir det nog snö ska ni få se. Jag fattade inte vad hon menade men det brukar vara typiskt säger hon att när man tvättat vinter jackorna och hängt bort dom för säsongen så blir det snö. Ja jag säger då det, tror ni inte att det snöar idag. Matte är som en spåtant.

Husse han har lagt bort vinternoterna och tagit fram bunten för vår, vintern ra... och ja ni vet, undrar om han kan slita sig från veden och öva detta ikväll eller får kören klara sig själva tro. Ja den som lever får se.

 
ANNONS
 
sockersnuttan

sockersnuttan

21 april 2010 21:50

Heja Husse, han är så duktig som hugger ved. Skönt att ni har vatten i brunnen igen, man blir ju lite smått orolig.

http://sockersnuttans blogg

 
Brittis

Brittis

22 april 2010 20:29

Så´n tur att veden har blivit kluven. Det är ju nu i maj och juni den torkar bäst. Så ni har n´t att elda med i vinter.
Har ni varit utan vatten i brunnen? Hur har ni karat det?

http://brittis.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Walters Edénius - 21 november 2017 10:45

Idag var det på förmiddagen en tematräff i Bingsjö bystuga. Slipsar var temat och folk hade tagit med sig en och annan från gömmorna. Matte hade riggat upp en klädställning så det gick bra att förevisa kreationerna. Husse har samlat slipsar i många å...

Av Walters Edénius - 8 oktober 2017 18:00

Söndagkvällen innan ordinarie älgvecka, hölls en traditionell älgmålsbön i Bingsjö kyrka. Den har firats alla år sedan starten under 90-talet med prästen Fredriksson i ledningen, nu är det hans efterträdare Rudman, som håller i Finnmarkstrådarna. På ...

Av Walters Edénius - 22 augusti 2017 15:45

Här hemma i närheten av tomten bor huggormen Botvid. Den kommer åter varje år och blir längre och fetare för varje 12-årsperiod. Han har dessutom sin kvinna som han ormar sig runt. De trivs bäst vid Olanders Lissrutan. Där härjar dom fritt och på eft...

Av Walters Edénius - 3 juni 2017 20:46

   Idag åkte Husse och Matte iväg alldeles på morgonen. Men innan dess var Matte ner till Bûdgården, för Bûd Far skulle ha hjälp med sin termostat. Jag fattade inte det, men han hade kanske feber. Bonden kom nerifrån Hilmas för han hade givit djuren ...

Av Walters Edénius - 25 maj 2017 07:30

Tidigt på Kristi Himmelfärds dags morgon åkte Husse och Matte till Skoglundsgården i Enviken (Björkboda by). Där skulle det traditionsenligt firas en gökotta med efterföljande gudstjänst i samlingssalen. Bosse var redan där och såg till att allt var ...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Budkatta med Blogkeen
Följ Budkatta med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se