Direktlänk till inlägg 20 februari 2011

Solen sken över Bûder och sedan blev det molnigt när Husse kom hem

Av Walters Edénius - 20 februari 2011 23:30

Söndag morgon och väckarklockan ringde 06.30 Husse for upp som en oljad blixt och började att elda och ordna med frukost. Matte och jag tog det lite lugnare. SPF-kören STÄMBANDET från Rättvik skulle sjunga i gudstjänsten i Boda kyrka och dom skulle komma och öva vid 9.30-tiden Vis av tidigare erfarenheter visste Husse att dom kommer betydligt tidigare. Det var -16 grader hemma hos oss och vid Kanaln hos Knutes Erik var det -29. I Boda var det -25. Bilen var inte speciellt intresserad av att åka ut i kylan. Kopplingen var seg och ibland lät motorn som en visselpipa. Husse var i Boda kyrka strax efter kl. 08.00 för att hinna möblera för kören och öva för egen del. Redan 08.50 steg dom första personerna ur den gästande kören in. Det verkar som om Rättvikare tror att det är en resa på flera dagar att transportera sig till Boda eller Bingsjö. Så småningom var hela kören på plats och ställe varefter körledaren Britta började sjunga upp kören.

  

Vid pianot satt Gudrun. Husse blev tillfrågad om att sjunga med i bas-stämman, vilket han också gjorde. Kören ör väldigt duktig, det är mesta-dels vana  körsångare som sjungit i körer tidigare, som bildat denna pensionärskör. Efter denna gudstjänst var det barndop. Dopfolket bor numera i Hjortgården men mamman är bördig från Östigålar.

  

Pia från Västanå läste en text och de anhöriga lyssnade andäktigt. Prästen ville inte vara med på bild.

  

  

Efter denna stund åkte Husse hem till oss och åt lunch. Under tiden var Lassas Stefan med sin duva ute och gick i hjulspåren efter skogs-maskinerna  i Bûder. Matte och Husse for iväg ner till kyrkan. VISKRAFT från Svärdsjö skulle sjunga och dom ville öva ihop med Husse.

  

En dotter till Anna-Karin från Linghed spelade gitarr. Hon heter Sara och hon sjöng även en sång till eget komp. Anna Frost heter kvinnan i mitten och är från Lumsheden.

  

Hall Ewa hade ordnat med gott fika efteråt, där många samlades och umgicks. Bl.a Päkkos Margit, Snälles Siv, Mårséns Greta, Sigvard, dom som sjöng solo och deras familj, Melkers Ingrid m.fl

 

 
ANNONS
 
sockersnuttan

sockersnuttan

21 februari 2011 21:06

Vad mysigt med lite sång av så rara köllor.

http://sockersnuttans blogg

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Walters Edénius - 21 november 2017 10:45

Idag var det på förmiddagen en tematräff i Bingsjö bystuga. Slipsar var temat och folk hade tagit med sig en och annan från gömmorna. Matte hade riggat upp en klädställning så det gick bra att förevisa kreationerna. Husse har samlat slipsar i många å...

Av Walters Edénius - 8 oktober 2017 18:00

Söndagkvällen innan ordinarie älgvecka, hölls en traditionell älgmålsbön i Bingsjö kyrka. Den har firats alla år sedan starten under 90-talet med prästen Fredriksson i ledningen, nu är det hans efterträdare Rudman, som håller i Finnmarkstrådarna. På ...

Av Walters Edénius - 22 augusti 2017 15:45

Här hemma i närheten av tomten bor huggormen Botvid. Den kommer åter varje år och blir längre och fetare för varje 12-årsperiod. Han har dessutom sin kvinna som han ormar sig runt. De trivs bäst vid Olanders Lissrutan. Där härjar dom fritt och på eft...

Av Walters Edénius - 3 juni 2017 20:46

   Idag åkte Husse och Matte iväg alldeles på morgonen. Men innan dess var Matte ner till Bûdgården, för Bûd Far skulle ha hjälp med sin termostat. Jag fattade inte det, men han hade kanske feber. Bonden kom nerifrån Hilmas för han hade givit djuren ...

Av Walters Edénius - 25 maj 2017 07:30

Tidigt på Kristi Himmelfärds dags morgon åkte Husse och Matte till Skoglundsgården i Enviken (Björkboda by). Där skulle det traditionsenligt firas en gökotta med efterföljande gudstjänst i samlingssalen. Bosse var redan där och såg till att allt var ...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Budkatta med Blogkeen
Följ Budkatta med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se