Direktlänk till inlägg 17 juli 2011

Trio LiGoLi

Av Walters Edénius - 17 juli 2011 20:19

Ännu en lång arbetsdag börjar för de mina. De åkte iväg tidigt till Boda Kyrka. Fiskefestens härjningar i byn lämnar sina spår efter sig. Detta år var det inte bara ölburkar som låg strödda längs vägarna utan någon eller några starka personer hade förgripit sig på oskyldiga postlådor nere i byn. Det ska bli spännande och se om vederbörande är lika starka när det gäller att återställa förödelsen. Två snälla Bingsjöbor sopade glassplitter och annan kvarlåtenskap ända från Päkkos smedjan fram till affären.

Trio LiGoLi skulle sjunga och spela i både Boda och Bingsjö kyrkor. De har medverkat varje år sedan 2004. Det blir bara mer och mer folk i Bingsjö som kommer och lyssnar. Men så är Ulrika ett barn av Finnmarken. Här är dom i Boda kyrka och spelar.

    Mattes mor skulle följa med till Bingsjö kyrka och lyssna, där träffade hon en gammal bekant från Över Tänger.

  På kyrkogården var det grönt och vackert. Sädesärlan och årets första kull av ladusvalor flög lågt över marken för att fånga insekter. Hemma hos mig är svalorna nästan onödigt närgångna. De dyker ner över mig så jag blir lite irriterad. En vacker dag kommer jag att kroka ner någon av dom.  Humlor och steklar är väldigt idoga på att hjälpa till med växternas fortplantning.

 

  Hederskyrkvärden kom som vanligt glad i hågen men idag hade han en röst som påminde om forne programledaren i radioprogrammet "Smoke Rings".

    En av dom yngre medlemmarna i Sikessläkten var också där och lyssnade.

  Det strömmade in folk i kyrkan och det var många från Dalstuga.

  Applåderna bara vällde fram efter varje nummer och det bjöds även på ett extranummer och naturligtvis var det en visa av Evert Taube , "Fragancia".

Efter att Husse och Matte plockat upp i kyrkan och återställt ett och annat for trion till Dalstuga för att smaka på fader Claes-Görans grillkött. Mattes mor åkte med till Budmases och Husse och Matte kom hem till mig. I Bûdgården var det liv och rörelse. Bosse hade redan hunnit få igång klipparen. Det var tur, för en häftig och vattrik skur kom nästan på en gång.

 

 
ANNONS
 
Brittis

Brittis

17 juli 2011 21:52

Det verkar gå vilt till när ni fiskar däruppe i vildmarken. Och postlådor behövs väl inte numera? Allt är ju elektroniskt!

http://brittis.blogspot.com

 
sockersnuttan

sockersnuttan

18 juli 2011 20:04

Sigvard han är alltid på gång, man undrar om hunden verkligen hinner med i hans tempo hihi

http://sockersnuttans blogg

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Walters Edénius - 21 november 2017 10:45

Idag var det på förmiddagen en tematräff i Bingsjö bystuga. Slipsar var temat och folk hade tagit med sig en och annan från gömmorna. Matte hade riggat upp en klädställning så det gick bra att förevisa kreationerna. Husse har samlat slipsar i många å...

Av Walters Edénius - 8 oktober 2017 18:00

Söndagkvällen innan ordinarie älgvecka, hölls en traditionell älgmålsbön i Bingsjö kyrka. Den har firats alla år sedan starten under 90-talet med prästen Fredriksson i ledningen, nu är det hans efterträdare Rudman, som håller i Finnmarkstrådarna. På ...

Av Walters Edénius - 22 augusti 2017 15:45

Här hemma i närheten av tomten bor huggormen Botvid. Den kommer åter varje år och blir längre och fetare för varje 12-årsperiod. Han har dessutom sin kvinna som han ormar sig runt. De trivs bäst vid Olanders Lissrutan. Där härjar dom fritt och på eft...

Av Walters Edénius - 3 juni 2017 20:46

   Idag åkte Husse och Matte iväg alldeles på morgonen. Men innan dess var Matte ner till Bûdgården, för Bûd Far skulle ha hjälp med sin termostat. Jag fattade inte det, men han hade kanske feber. Bonden kom nerifrån Hilmas för han hade givit djuren ...

Av Walters Edénius - 25 maj 2017 07:30

Tidigt på Kristi Himmelfärds dags morgon åkte Husse och Matte till Skoglundsgården i Enviken (Björkboda by). Där skulle det traditionsenligt firas en gökotta med efterföljande gudstjänst i samlingssalen. Bosse var redan där och såg till att allt var ...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Budkatta med Blogkeen
Följ Budkatta med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se