Direktlänk till inlägg 17 juli 2011

Trio LiGoLi

Av Walters Edénius - 17 juli 2011 20:19

Ännu en lång arbetsdag börjar för de mina. De åkte iväg tidigt till Boda Kyrka. Fiskefestens härjningar i byn lämnar sina spår efter sig. Detta år var det inte bara ölburkar som låg strödda längs vägarna utan någon eller några starka personer hade förgripit sig på oskyldiga postlådor nere i byn. Det ska bli spännande och se om vederbörande är lika starka när det gäller att återställa förödelsen. Två snälla Bingsjöbor sopade glassplitter och annan kvarlåtenskap ända från Päkkos smedjan fram till affären.

Trio LiGoLi skulle sjunga och spela i både Boda och Bingsjö kyrkor. De har medverkat varje år sedan 2004. Det blir bara mer och mer folk i Bingsjö som kommer och lyssnar. Men så är Ulrika ett barn av Finnmarken. Här är dom i Boda kyrka och spelar.

    Mattes mor skulle följa med till Bingsjö kyrka och lyssna, där träffade hon en gammal bekant från Över Tänger.

  På kyrkogården var det grönt och vackert. Sädesärlan och årets första kull av ladusvalor flög lågt över marken för att fånga insekter. Hemma hos mig är svalorna nästan onödigt närgångna. De dyker ner över mig så jag blir lite irriterad. En vacker dag kommer jag att kroka ner någon av dom.  Humlor och steklar är väldigt idoga på att hjälpa till med växternas fortplantning.

 

  Hederskyrkvärden kom som vanligt glad i hågen men idag hade han en röst som påminde om forne programledaren i radioprogrammet "Smoke Rings".

    En av dom yngre medlemmarna i Sikessläkten var också där och lyssnade.

  Det strömmade in folk i kyrkan och det var många från Dalstuga.

  Applåderna bara vällde fram efter varje nummer och det bjöds även på ett extranummer och naturligtvis var det en visa av Evert Taube , "Fragancia".

Efter att Husse och Matte plockat upp i kyrkan och återställt ett och annat for trion till Dalstuga för att smaka på fader Claes-Görans grillkött. Mattes mor åkte med till Budmases och Husse och Matte kom hem till mig. I Bûdgården var det liv och rörelse. Bosse hade redan hunnit få igång klipparen. Det var tur, för en häftig och vattrik skur kom nästan på en gång.

 

 
ANNONS
 
Brittis

Brittis

17 juli 2011 21:52

Det verkar gå vilt till när ni fiskar däruppe i vildmarken. Och postlådor behövs väl inte numera? Allt är ju elektroniskt!

http://brittis.blogspot.com

 
sockersnuttan

sockersnuttan

18 juli 2011 20:04

Sigvard han är alltid på gång, man undrar om hunden verkligen hinner med i hans tempo hihi

http://sockersnuttans blogg

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Walters Edénius - Lördag 3 juni 20:46


   Idag åkte Husse och Matte iväg alldeles på morgonen. Men innan dess var Matte ner till Bûdgården, för Bûd Far skulle ha hjälp med sin termostat. Jag fattade inte det, men han hade kanske feber. Bonden kom nerifrån Hilmas för han hade givit djuren ...

Av Walters Edénius - Torsdag 25 maj 07:30


Tidigt på Kristi Himmelfärds dags morgon åkte Husse och Matte till Skoglundsgården i Enviken (Björkboda by). Där skulle det traditionsenligt firas en gökotta med efterföljande gudstjänst i samlingssalen. Bosse var redan där och såg till att allt var ...

Av Walters Edénius - 8 december 2015 19:28


Det var väldigt många dagar sen jag skrev något här. Husse och Matte får hälsningar och frågor efter mig hela tiden men jag har inte fått ordning på tangenterna. Tror att det kan bero på vädret (Ett talesätt som familjen har efter en man på byn som h...

Av Walters Edénius - 28 september 2015 19:13

Det är så mycket som händer och görs, Husse och Matte har nu slut på semestern och nu är det gråa veckor. Fast idag var Husse till Roligs Mor i Rättvik och fick sina gaddar omsedda sedan for han till Falu lasarett för att ta några prover eller vad de...

Av Walters Edénius - 31 augusti 2015 23:45


Idag firade Bonden sin kära fru med frukost och kaffe på sängen. Han kom upp till oss och berättade med stor iver vilken uppskattning det rönte i hemmets harmoni. Vi satt och pratade lite vid köksbordet innan han skulle stänga på Vallen åt korna. H...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Budkatta med Blogkeen
Följ Budkatta med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se