Alla inlägg under augusti 2011

Av Walters Edénius - 1 augusti 2011 20:51

Idag kommer det att bli en het och solig dag. Roland Petterssons vecka 31 brukar för det mesta bli solig, säger man i Rättvik.

Bûd Far hälsade och sa att de var mot sin vilja tvungna att åka hem till Hufvudstaden, men de kommer åter inom en inte alltför avlägsen tid.

Husse och Matte skulle ner och se på alla Europeiska bilar som skulle starta kl. 10.00 Dom som kör i bilarna och deras passagerare klär sig ofta i passande kläder. Husse kunde inte vara med från början eftersom han skulle till Backa och bli ansad kring öronen. Men Matte hade fällt upp sin stol och slagit sig ned tillsammans med ett Morapar. Här är det några bilar som Matte gillade:

                Sedan kom en Volvo-sugga åkande. En sådan skulle Husse gärna vilja ha. Matte åkte skolskjuts med en sådan, ibland hade chauffören kört smågrisar och ibland det ena och det andra, så det var alltid en speciell doft i bilen.

  Alm Siv och Finn Håkan från Nôdre Gässbin körde sin gamla PV 444 med gökur på taket.

    Mannen här under påminner starkt om aktören Lasse Åberg. Eller är det inte han?

  Den här tuffa kvinnan bodde i Solberga tidigare ute på slätten.

  

Vissa bilar hade en del av chassit tillverkat av trä. Då måste man försäkra mot husbock.

  Här under kommer en norsk familj med sin japanska bil. Denna bil importerades till Norge för många år sedan och är mycket okänd i Sverige.

  Fast solen var så varm, så var det vissa som trodde att det skulle bli högvatten.

 Mitt i all trafikröra kom ambulansen körande med sirenerna på. Det var nog inte lätt att kunna lotsa sig fram bland alla fordon och människor, som inte visste vad dom skulle åka eller gå åt sidan någonstans.  

  Nu hade klockan blivit 15.00 och de europeiska bilarna hade svårt att ta sig tillbaka hit till Knektplatsen från sista kontrollen i Kullsbjörken. Från Anhalten i Gärdebyn var det köer ända in i Rättvik. De gamla bilarna kokade och fick allmänt solsting. Förare med sina passagerare klädda i svarta kostymer och väst, eller andra tjockare kläder önskade att det fanns AC i bilarna. Husse och Matte tog bakvägen över Industriområdet till 301:an och vidare hemåt. De stannade till och handlade hos Pia i affären. Jag hade inte varit ut på hela dagen. Jag låg i fåtöljen i rummet och sov. Det var så lugnt och stilla att vara själv hemma och det blev svalt inomhus när ingen kutade ut och in och gavlade.

Matte klädde på sig trimmern och Husse körde ut klipparen. Det behövdes fixas till hemma också inte bara på kyrkogården.

Nu plötsligt kom det en bil körande. Det var Päkkos Far med sin kvinna som kom till stugan. Nere i stugan rakt över lindan höll Cecilia på att samtala med kalvarna och korna.

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards