Alla inlägg under februari 2012

Av Walters Edénius - 4 februari 2012 14:45

  På lördagen vid middagstid kom Mattes barn upp och hälsade på en stund. Mattes dotter hade med sig fästmannen Janne för första gången.

Annicas hund har för vana att vilja sitta i knä fast den är ganska stor. Här satte han sig på sin Matte.  

Husse och Matte åkte sedan ner till kyrkan för att ordna för vigsel av ett par från Bôrn. Matte tände maschaller och tände ljus lite här och var.

      

Husse sjöng en sång till brudparet och sitter här och övar, övar och övar och det blir ju inte bättre!

  

Det var en väldigt kall vinterdag -22 grader. Matte och Husse skulle fotografera brudparet ute på kyrktrappan innan vigseln.

    

Husses äldsta dotters svärfar i Siljansnäs kilar stadigt med brudgumens mor, Grälls Inger, som var folkskollärare i Dalstuga för ett antal år sedan. Husse har haft grabbarna i skolsång i Ingels innan de började i Rättviksskolan.

Det blev även foton där prästen var med.

 

   

   

Efter vigseln, som bara var för den närmaste familjen med Husse och Matte som vittnen åkte sedan åter till Bôrn och det hade blivit -25 grader.
Husse och Matte möblerade sedan upp i kyrkan inför kördagen på söndagen.

Matte skulle ringa helgsmål kl. 18 och i väntan på detta åkte de och skottade på Dådrans kyrkogård och vid kyrkan. Där var det -26 grader och månljust.

Av Walters Edénius - 3 februari 2012 21:30

Husse behövde ansas i manen, så han hade fått tid hos Utbys Barbro i Backa för att råda bot på detta. Hon har trädgården fullt med troll som kan vara intressanta att titta på.

          

Husse ser närmast ut som ett troll han också när han sitter i stolen och blir justerad.

  

Han ville se ut som Pat Boone men det var en omöjlig uppgift för Barbro att uppfylla.

Efter denna yttre uppryckning åkte Husse och Matte vidare till Rättvik och gjorde några ärenden innan de åkte och hälsade på Alm Elsa i Hjortgården som brytit armen. Hon har rosa som älsklingsfärg och då fick hon även den färgen på gipset.

    

"Nästa gång jag bryter armen skall jag ha grönt gips" sa hon. Hon är en modig fröken! Familjens katt  heter "Stig" och hunden heter "Iza" och de har stor sympati för Alm Elsa och hennes olyckshändelse i kälkbacken.

    

Hon lånade Husses kamera och ville ta ett kort på honom och det blev  ganska bra.

  

Men Elsa själv blev allra bäst.

  

 

Av Walters Edénius - 1 februari 2012 15:53

I går på eftermiddagen när Husses barnbarn, Alm Elsa, skulle ut och åka pulka så vurpade hon och fick armen under sig. Hon bröt ena underarmen och är nu gipsad. Stackars barn! De fick vänta länge och väl i väntsalen på Mora lasarett innan de hade tid med henne. Men hon är så tålmodig och lugn så hon satt där och plockade med lite leksaker utan mat och dryck, samt att det värkte.

I går spelade Husse på Backåkern och det var som vanligt en upplevelse. Nanna var lite trött, så hon orkade inte riktigt med att sitta uppe. Men Daniels Gunnar och Maj var som vanligt uppåt. Back Ulla var ute och tränade med rullatorn, hon tog en joggingrunda i korridoren.

I Bingsjö höll Matte på med att putsa all mässing i takkronor, alla kandelabrar, stakar och psalmtavlesiffror. Hon har ett knep genom att blanda ihop en trolldekokt som gör att det blir väldigt fint. Det är mycket hocus pocus i kyrkan.

Idag var det storsamling i Rättvik och hela personalstyrkan samlades i Rättvik. Hillrings på kyrkogården i Rättvik fyllde 50 år och blev uppvaktad med en Nittsjöskål och en nyckel med Mora IK:s emblém på.

      

Snisan hälsades välkommen som ny församlingshemsvärdinna efter Lisbeth i Gulleråsen. Snisan verkar att ha svart bälte i judo, här skall hon ta tag i kyrkoherden och lägga ner honom på mattan.

  

"Tut i rutan" sa kamreren Lasse Z och tittade in genom dörren.

  

Det blev två sorters tårtor som Hillrings bjöd på. Dom flesta smakade på båda sorterna, vissa åt så maschipanen fastande ända upp i näsborrarna.

Så om det inte var nog med möten!! På eftermiddagen hade Boda församlingen ett liknande. Mattes mor Ann-Lis var i prästgården och städade ur ett skåp med en massa pytsar som hon kallar avlånga buttskåpet.

Det snöar hela dagen, ett fint och lätt snöfall av ulltussar.

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards