Direktlänk till inlägg 15 mars 2012

Lervälling på Dådransvägen

Av Walters Edénius - 15 mars 2012 21:09

Skönt att Husse och Matte har sin lediga dag i dag och vi kan vara hemma. Men inte! Påpassligt nog hade det arrangerats att elektriker skulle komma till Boda Prästgård och instruera Matte hur vissa saker fungerar.

På väg till jobbet stannade de i Bingsjö för att tanka, där stod Bo Leopold, Leif samt Brunfar från Uvbo och småpratade. Holger, som hade lassat i Skârbârge och var på väg till Kvârsvôdn, satt i hytten och hängde med i resonemangen därifrån.

   

Husse skulle vara i Svärdsjö kl. 11.00, en resa tvärt emot dit Matte befallts. Husse skjutsade Matte till Boda Prästgård och åkte sedan åter och plus lite till, nämligen till Svärdsjö, där kråkorna flyger på rygg, sägs det. Husse ska vara med och spela på ett musikcafé i Hedenborg fram i april, och idag var det övning tillsammans med "Viskraft" och två gitarrister.

Under tiden var det undervisning i Boda Prästgård för Matte under överinseende av Nittsjö Göran. När dom återvänt till Rättvik satte Matte igång med fönsterputsningen.

Hedenborg är ungefär som Svärdsjöbornas "Nalen", ett gammalt danspalats med en jättestor sal, scen, ridåer, toaletter för män och kvinnor, ramp, en lilla sal, biomöjligheter och gym i källaren. Anna-Karin och Frost Anna i "Viskraft" har jobbat fram ett program med sånger och allsånger, sedan blir det kaffe. Hoppas folk har möjlighet att komma?

Husse åkte efter övningen åter mot Boda för att hämta Matte. Han körde över Marnäs. Mellan Marnäs och Dådran höll dom på och flisa. En stor långtradare med fyra containrar stod vid vägkanten. En ytterligare var på väg. Det gick nästan inte att köra på vägen när dessa tunga fordon hade kört på den nu upptinade och genomskitiga vägen. Det var som att köra på en halkbana. Husse mötte Nygårds Anders från Solberga med sin arbetsjeep. Han körde väldigt försiktigt, fast han hade så kraftig bil och han höll tungan rätt i munnen vid mötet.

Stackars dom som måste åka där jämt! Varför kan dom inte kosta på asfalt på länsväg 888 från Enviken till Rättviksvägen. Vägen mellan Bingsjö och Ingels har nog nummer 889. I juridiska handlingar kallas dessa vägar för sekundära länsvägar. Jag undrar om 301:an genom Boda är lika sekundär, fast den är så fin?

Få se hur det blir med Dalstugavägen nu när timmerbilarna börjar köra? Hoppas dom kör på natten då det är lite tillfruset.

Matte och Husse åkte hem från Boda Prästgård och stannade i Bingsjö hos Mattes syster för att handla i affären.

Efter att de kommit hem till mig, gick Husse ner till Bûdgården och gjorde upp i eld i braskaminen, så det skulle bli lite varmare inomhus tills Bûdfôlket skulle komma fram på kvällen.

Det blir en trevlig helg när det lyser där och jag ser hur skorstensröken snirklar sig upp mot skyn.

 
 
sockersnuttan

sockersnuttan

16 mars 2012 21:11

Härligt med så vackert vårväder

http://sockersnuttans blogg

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Walters Edénius - 21 november 2017 10:45

Idag var det på förmiddagen en tematräff i Bingsjö bystuga. Slipsar var temat och folk hade tagit med sig en och annan från gömmorna. Matte hade riggat upp en klädställning så det gick bra att förevisa kreationerna. Husse har samlat slipsar i många å...

Av Walters Edénius - 8 oktober 2017 18:00

Söndagkvällen innan ordinarie älgvecka, hölls en traditionell älgmålsbön i Bingsjö kyrka. Den har firats alla år sedan starten under 90-talet med prästen Fredriksson i ledningen, nu är det hans efterträdare Rudman, som håller i Finnmarkstrådarna. På ...

Av Walters Edénius - 22 augusti 2017 15:45

Här hemma i närheten av tomten bor huggormen Botvid. Den kommer åter varje år och blir längre och fetare för varje 12-årsperiod. Han har dessutom sin kvinna som han ormar sig runt. De trivs bäst vid Olanders Lissrutan. Där härjar dom fritt och på eft...

Av Walters Edénius - 3 juni 2017 20:46

   Idag åkte Husse och Matte iväg alldeles på morgonen. Men innan dess var Matte ner till Bûdgården, för Bûd Far skulle ha hjälp med sin termostat. Jag fattade inte det, men han hade kanske feber. Bonden kom nerifrån Hilmas för han hade givit djuren ...

Av Walters Edénius - 25 maj 2017 07:30

Tidigt på Kristi Himmelfärds dags morgon åkte Husse och Matte till Skoglundsgården i Enviken (Björkboda by). Där skulle det traditionsenligt firas en gökotta med efterföljande gudstjänst i samlingssalen. Bosse var redan där och såg till att allt var ...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards