Alla inlägg under mars 2012

Av Walters Edénius - 11 mars 2012 18:12

Igår kväll när jag tittade ut så kom det ett förskräckligt oväder. Det stormade och snöade, så det blev åter helvitt överallt. Som från ingenstans kom detta. Det höll i sig ganska länge, men längst varade den starka blåsten.

I morse ringde uret väldigt tidigt och det blev full fart på en gång. Det visade sig att Husse och Matte skulle till Bjursås kyrka tillsammans med Bingsjökören och Kyrkokören Bellatrix. De skulle framföra "Den Nicaraguanska Bondemässan". Dom hade framfört den både i Boda och Bingsjö kyrkor tidigare och så blev det en omgång till när musiken ändå satt kvar i ryggraderna.

Husse och Matte åkte ner till byn och hämtade Snälles Siv. Melkers Ingrid var redan i Falun. Astrid och Margit åkte med Siv och Stig. 

Prästen var snorig till hälsan men var väldigt glad över att körerna med musikanter kom och gästade församlingen.

         

Det var ganska mycket folk både från trakten och Falun. Det var ett imponerande kor att hålla till i. Hur mycket plats som helst. Flygeln var lång som ett pingisbord. Framträdandet avlöpte utan några krångligheter.

Alla åkte därefter till sitt. Husse och Matte blev bjudna på härlig söndagsmidag hos John och Siv innan de åkte hem till mig.

 

 

 

Av Walters Edénius - 6 mars 2012 16:45

Det är inte så mycket uppseendeväckande nu, det flyter på med jobben, och jag tar det lugnt och njuter hemmets frid under luftvärmepumpens sköna värmande strålar. Det är lugnt här uppe i vår lilla by nu när vägen är glashal. Husse sandade lite längst upp i kurvan, ifall Bonden mitt i byn kommer som ett jehu och ska till sin stuga.

Appropå grus, så fick Matte grus till kyrkogården, så dom tomma sandlådorna kunde fyllas. Nittsjö Göran tog med sig från Rättvik när han skulle upp och jobba i kyrkan. Denna gång blev det så grovt så hon inte kan använda sandspridaren för grusning. Det bara fastnar. Det är skottkärra och skyffel igen som på den gamla goda tiden.

Än är det mycket snö på kyrkogården. Det är bara dom högsta gravvårdarna som sticker upp ur snön.       

Matte håller på hemma och sätter frön som skall bli diverse växter och grönsaker att plantera ut. Husse skaffade passande verktyg för ändamålet på BeCa i Rättvik.

  

Nittsjö Göran höll på i kyrkan med knäfallet. Det skall sättas dit nytt tyg eftersom det gamla är utnött av tidernas tänder eller knän rättare sagt! Tanken var att trästommen samtidigt skulle göras löstagbar så att det skulle bli bättre plats vid begravningar. När det är kremation och begravningsgästerna skall ta ett sista farväl genom att gå fram lämna sin handblomma, går det inte att i Bingsjö gå runt kístan, utan alla får gå fram och vända åter.

Men det gick inte att göra sådana förbättringar eftersom det är för stabilt gjort underarbete och sedan har statistiken stor betydelse om det är nödvändigt. Skönt att Finnmarksborna är ett sunt släkte.

Matte var upp med tyget till Hôtel Lerdalshöjden åt en sömmerska, som skulle klä om knäfallet i alla dess vinklar och vrår.

Vilken utsikt det är uppe ifrån ner mot Samhället och till Hjortgårdshållet!

      

När Husse spelade på sjukhemmen i Rättvik så hade hans kompis, poliskommissarie Holger på Enåbacken, lämnat de jordiska. Hans stol var tom. Tragiskt, han sjöng med i musiken av liv och lust. Allt ändrar sig så snabbt.

 

Av Walters Edénius - 3 mars 2012 23:45

Det var ett jättefint och soligt väder idag. Husse och Matte släpade ut kapen för att börja lite med veden en stund. Hönsen trivs ute när det är så här skönt. De lämnar inte gärna garaget utan går där och krafsar.

Matte drog fram björkveden och Husse kapade och klöv.

  

Fast denna gång var det ingen björk utan en rönn, som alla kan se.

 

Igår eftermiddag gjorde Husse och Matte en sväng uppåt Rocka för att se hur det såg ut. Det var plogat ända upp mot Norra Rocka och Kontoret. Vid vägen till Arken stod det en Söderhamnsregistrerad bil med släp.

Det var vackra vyer över Amungen och mot Flytåsen.

    

För att återgå till denna dag så blev det inte så mycket mera vedjobb. Husse och Matte skulle åka till Dalasalen i Falun och fira sin bröllopsdag tillsammans med de barn som hade möjlighet. I Dalasalen skulle det bli show med Lurbo Stompers. Ett gäng som nog ingen blir besviken på, genommusikaliska karlar som sjunger så rent så det är otäckt. De hade en kvinna med sig denna gång och en kvartett musiker, där Mats från Siljansnäs spelade synt och elpiano.

 

Showen började 19.00 De åkte i tid för de skulle hämta tidiningen och kolla kyrkan först. Det är jättehalt på alla småvägar. Det går att åka skridskor på våran lilla väg ner till byn.

I Falun var det lax som förrätt och fläskfilé som huvudrätt, kaffe och chokladbiskvie som efterrätt.

Barnen hade presenter med sig till Husse och Matte. En bukett med röda rosor och en specialdesignad häst.

  

Det var en minnesvärd, gemytlig och trevlig kväll.

    

Husse skickade ett foto till sin mellandotter Johanna, så hon skulle känna delaktighet i kvällens samvaro. Det var lite långt att resa till Falun från Nacka.

Det var även en klasskamrat till Matte där på showen. Annika från byn.

  

Lurpo Stompers hade väldigt storslagna nummer som de framförde, bl.a ur Fantomen på Operan och andra filmer eller musicals.

  

Kvällen slutade vid 23-tiden och vindrutorna på alla bilarna hade blivit isiga och ruggiga. Dom flesta fick lov att skrapa innan hemfärderna.

Husse och Matte stannade till i Bingsjö och slog på värmen i kyrkan inför morgondagens gudstjänst. Det var nog många av showgästerna som sov över starten till Vasaloppet.

 

    

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards