Direktlänk till inlägg 20 september 2012

Besök i Långlet och Uppsala

Av Walters Edénius - 20 september 2012 23:00

Det är full fart nu på kycklingarna. Dom gamla hönsen och tuppen har accepterat dem och det är ett trivsamt gäng i olika generationer. Precis som i det gamla bondesamhället med flera generationer på gården. Kycklingarna hoppar lätt upp på hönan och åker kana ner igen.

           

Härom dagen åkte Husse till Långlet för att kolla om bilen behövde underredsbehandlas. Det var ett s.k erbjudande från en Tektylfirma. Direkt efter spelningarna på Rättviks Vårdhem bar det iväg. Firman låg alldeles intill gamla Missionshuset i Långlet.

   

Tektylmannen visste precis hur han skulle kolla, han hade en kamera på långt skaft som han stack in i alla hål och skrymslen. Han kunde se på en dataskärm hur det såg ut inne i balkarna. Husse frågade om det gick att kolla prostatan med den där manicken. "Vill du jag skall kolla så häv av dig brackorna" sa han och smilade.

Utanför verkstaden stod många fordon av diverse kapacitet. Husse frågade om bilen ser ut som dessa efter deras genomgång?

Det var förstås väldigt nödvändigt med en underredsbehanling av bilen för så där ca 11.000:-

 

Husse och Matte åkte vid 8-tiden iväg mot Uppsala. Husse skulle på återbesök och koll. I Bingsjö höll Lars-Erik på och provkörde brandbilen.

 

Innan Lumsheden var det en stor trailer med skogsmaskin som svängde in på en väldigt smal väg. Att det bara går?

 

Väl framme på sjukhusområdet var det som vanligt svårt att få parkering, men det lyckades till slut. Ambulanserna for i skytteltrafik.

 

Det är inte helt gratis att parkera där. 25:- /timmen. Efter en stund i väntrummet kom Husse in till den förtjusande kvinnan som brukar kolla Husses status. Hon jämförde honom med benranglet från en tidigare patient.

 

Besöket tog två timmar och sedan i full fart E4:an till IKEA i Valbo. Mattes kynne var som ett barns på Julafton när det gällde att handla där. Det blev en full vagn med saker som kanske är bra att ha.

Sedan körde Matte hela vägen hem och det hade blivit mörkt. Här hemma hade Päkkos Far varit ut och gått och kollat lingontillgången. Han kommer att hämta sin turturduva på tåget i Rättvik i morgon.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Walters Edénius - 21 november 2017 10:45

Idag var det på förmiddagen en tematräff i Bingsjö bystuga. Slipsar var temat och folk hade tagit med sig en och annan från gömmorna. Matte hade riggat upp en klädställning så det gick bra att förevisa kreationerna. Husse har samlat slipsar i många å...

Av Walters Edénius - 8 oktober 2017 18:00

Söndagkvällen innan ordinarie älgvecka, hölls en traditionell älgmålsbön i Bingsjö kyrka. Den har firats alla år sedan starten under 90-talet med prästen Fredriksson i ledningen, nu är det hans efterträdare Rudman, som håller i Finnmarkstrådarna. På ...

Av Walters Edénius - 22 augusti 2017 15:45

Här hemma i närheten av tomten bor huggormen Botvid. Den kommer åter varje år och blir längre och fetare för varje 12-årsperiod. Han har dessutom sin kvinna som han ormar sig runt. De trivs bäst vid Olanders Lissrutan. Där härjar dom fritt och på eft...

Av Walters Edénius - 3 juni 2017 20:46

   Idag åkte Husse och Matte iväg alldeles på morgonen. Men innan dess var Matte ner till Bûdgården, för Bûd Far skulle ha hjälp med sin termostat. Jag fattade inte det, men han hade kanske feber. Bonden kom nerifrån Hilmas för han hade givit djuren ...

Av Walters Edénius - 25 maj 2017 07:30

Tidigt på Kristi Himmelfärds dags morgon åkte Husse och Matte till Skoglundsgården i Enviken (Björkboda by). Där skulle det traditionsenligt firas en gökotta med efterföljande gudstjänst i samlingssalen. Bosse var redan där och såg till att allt var ...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5
6
7 8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Budkatta med Blogkeen
Följ Budkatta med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se