Direktlänk till inlägg 20 januari 2013

Söndagsjobb hela dagen

Av Walters Edénius - 20 januari 2013 23:30

I förrgår var Husse och Matte och skottade runt Bingsjö kyrka och Dådrans kapell. Kallt brrrr! Sedan åkte de till Orsa och kikade på en cittra som Matte var intresserad av.

      

Päkkos ligger på höjden bakom buskaget.

 

Så har vi kommit till andra söndagen efter Trettondedagen, snart är vi inne i förfastan och de härliga semlornas era (som redan har börjat). Igår kväll övade Bingsjökören i kyrkan och de gick väldigt bra. En ny bas från trakten har börjat och det känns trevligt för alla´att flera är intresserade.

I morse åkte våra kära till kyrkorna tidigt. Matte hoppade av i Bingsjö och Husse åkte vidare till Boda. I Boda var det Rudman vid altaret och prostparet Garmo auskulterade, en gentleman av äldre årgång från Leksand deltog också i andakten plus en hel del sparkförsedda ortsbor.

I Bingsjö skulle gospelgruppen In Connection medverka. Dom skulle komma och rigga upp all utrustning redan kl. 12.00, därför var Matte nödsakad att åka med från början eftersom det kändes för kallt att åka spark eller traktor fram. Gospelgänget hade t.o.m scenbelysning som stod på läktaren och sken effektfullt ner över koret i prismans alla färger.

 

De var ett jättebra program med musik som inte var så stark som annars gospel brukar vara.

 

Nygårds Britta tyckte det såg ut som norrsken i kyrkan, vilket hon hade rätt i. Det var ganska mycket folk som vågade sig ut i vinterkvällen bl.a Ingrid i Mases, Egon och Silja, Get Annas dotter, Karin från Ovanmyra, Kåks Märta med mormor, Jones Ulla, Knutes kôllor, Stur Ollôs mor, Nigåls Kjelle, Margot och många som var oknitt.

Under dagen var det en skoter upp här och vände, det är inte lätt för oss att se vad som döljer sig bakom förarens maskering. I hönshuset var det liv och rörelse när en sådan maskin smattrar runt knuten. Tupparna Vidar och Helge blev oroliga för sina damer. Ungtuppen Vidar börjar nu gala för fullt, det låter lite rossligt men han är ju i puberteten än. Bellas dotter Svarta Sara börjar växa ikapp sin mor och hon bröstar upp sig och ser välskapt ut.

     

Husse och Matte kom hem sent. Men de fikade och tittade en stund på TV medan kaminerna värmde upp. Sedan satte de igång med att spela??? Visserligen hade vi sovit hela dagen men vi hade ju inte väntat oss att Husse skulle gnida loss på fiolen och att Matte skulle kompa på sin nyförvärvade cittr. De nötte på "Svensk Annas vals" och "Drömmen om Elin" till leda. Matte började sjunga "Svensk Annas Vals" på Rättviksmål? Vi katter trodde att hon var påverkad, men det var bara spelglädje och att få göra något annat än att vara kyrklig hela tiden.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Walters Edénius - 21 november 2017 10:45

Idag var det på förmiddagen en tematräff i Bingsjö bystuga. Slipsar var temat och folk hade tagit med sig en och annan från gömmorna. Matte hade riggat upp en klädställning så det gick bra att förevisa kreationerna. Husse har samlat slipsar i många å...

Av Walters Edénius - 8 oktober 2017 18:00

Söndagkvällen innan ordinarie älgvecka, hölls en traditionell älgmålsbön i Bingsjö kyrka. Den har firats alla år sedan starten under 90-talet med prästen Fredriksson i ledningen, nu är det hans efterträdare Rudman, som håller i Finnmarkstrådarna. På ...

Av Walters Edénius - 22 augusti 2017 15:45

Här hemma i närheten av tomten bor huggormen Botvid. Den kommer åter varje år och blir längre och fetare för varje 12-årsperiod. Han har dessutom sin kvinna som han ormar sig runt. De trivs bäst vid Olanders Lissrutan. Där härjar dom fritt och på eft...

Av Walters Edénius - 3 juni 2017 20:46

   Idag åkte Husse och Matte iväg alldeles på morgonen. Men innan dess var Matte ner till Bûdgården, för Bûd Far skulle ha hjälp med sin termostat. Jag fattade inte det, men han hade kanske feber. Bonden kom nerifrån Hilmas för han hade givit djuren ...

Av Walters Edénius - 25 maj 2017 07:30

Tidigt på Kristi Himmelfärds dags morgon åkte Husse och Matte till Skoglundsgården i Enviken (Björkboda by). Där skulle det traditionsenligt firas en gökotta med efterföljande gudstjänst i samlingssalen. Bosse var redan där och såg till att allt var ...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Budkatta med Blogkeen
Följ Budkatta med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se