Direktlänk till inlägg 23 januari 2013

Årsmötenas era

Av Walters Edénius - 23 januari 2013 23:30

Onsdag och båda for iväg i arla morgonstund efter att vi katter och hönsen folats. Husse lämnade av Matte i Boda Prästgård för städning och han for vidare ner till en uppbygglig stund bland den innersta staben med ÖB vid bordsgaveln och smågeneralerna intill.

På eftermiddagen var det ytterligare ett möte om begravningsfrågor dit alla berörda och oberörda var kallade så ock begravningsbyråerna i närområdet.

Husse och Matte for upp i gnistrande kyla till Boda igen. Hon petade ur Husse vid prästgården och så for hon upp till lisslan för att hjälpa henne med konsten att göra pajer av alltihop.

Husse förberedde körövningen och årsmötet. Det blev mest övning inför en temagudstjänst som berör sånger och musik av Evert Taube. Hans texter är lättförståeliga och visar att Taube hade en stor respekt för livet, himlen, kärleken och Guds skapelse.

I pausen mellan övning och årsmöte blev det en stunds mingel eller en s.k fruktstund.

           

Jones Ewa hade fyllt femtio år och hon gratulerades med blommor och hurra-rop.

 

Här hemma blev det en lång dag på sofforna. Men jag tog en sväng ner till ladan för att röra på kroppen och gräva ner lite utsläpp.

 

Uppe på gården här hemma hade en hund varit och kutat runt, ett visitkort hade lämnats. Jag är egentligen inte säker på om det är Husse eller en hund, men det var ju tassar som lämnat avtryck i snön?

 

Husse och Matte kom sent omsider hem och eldade så det blev trivsamt inne.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Walters Edénius - 21 november 2017 10:45

Idag var det på förmiddagen en tematräff i Bingsjö bystuga. Slipsar var temat och folk hade tagit med sig en och annan från gömmorna. Matte hade riggat upp en klädställning så det gick bra att förevisa kreationerna. Husse har samlat slipsar i många å...

Av Walters Edénius - 8 oktober 2017 18:00

Söndagkvällen innan ordinarie älgvecka, hölls en traditionell älgmålsbön i Bingsjö kyrka. Den har firats alla år sedan starten under 90-talet med prästen Fredriksson i ledningen, nu är det hans efterträdare Rudman, som håller i Finnmarkstrådarna. På ...

Av Walters Edénius - 22 augusti 2017 15:45

Här hemma i närheten av tomten bor huggormen Botvid. Den kommer åter varje år och blir längre och fetare för varje 12-årsperiod. Han har dessutom sin kvinna som han ormar sig runt. De trivs bäst vid Olanders Lissrutan. Där härjar dom fritt och på eft...

Av Walters Edénius - 3 juni 2017 20:46

   Idag åkte Husse och Matte iväg alldeles på morgonen. Men innan dess var Matte ner till Bûdgården, för Bûd Far skulle ha hjälp med sin termostat. Jag fattade inte det, men han hade kanske feber. Bonden kom nerifrån Hilmas för han hade givit djuren ...

Av Walters Edénius - 25 maj 2017 07:30

Tidigt på Kristi Himmelfärds dags morgon åkte Husse och Matte till Skoglundsgården i Enviken (Björkboda by). Där skulle det traditionsenligt firas en gökotta med efterföljande gudstjänst i samlingssalen. Bosse var redan där och såg till att allt var ...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Budkatta med Blogkeen
Följ Budkatta med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se