Direktlänk till inlägg 24 mars 2013

Påskspel

Av Walters Edénius - 24 mars 2013 23:30

Vilken vacker dag det blir idag! Solen har redan börjat bestråla vårt hus. Det brukar bli oväder när Kjelle i Bûdgården kommer till sin stuga, men nu slår det visst fel i alla fall. Han kommer troligtvis fram emot eftermiddagen och blir här till över Påsk.

Igår när jag var ute på gården knep jag en stadig råtta, som jag inmundigade med stor aptit. Därefter lyckades jag ta en gråsiska att äta till efterrätt. Eftersom det var en fågel ville jag gå in med den och förevisa mina kära om resultatet från jaktlyckan. Men Matte och Husse bannade mig för att jag tog en fågel. "Nu får du åtminstone se till att du äter upp den, när du slagit klorna i en så rar fågel!" sa Matte.

 

Jag gjorde som jag blev tillsagd.

Eftersom det var så fint väder fick också hönsen gå ut en stund och krafsa lite.

     

Husse började med att släpa fram vôdkliven, för nu börjar det trast bli hög tid att ta i tu med kommande vinters värmekällor.

 

Husse och Matte for fram till kyrkogården och kollade läget samt till Dådrans kapell. Där har nu de förvuxna och innanruttna björkarna fällts. Nu blev det ljust på byggnaden och kapellet kommer inte att ta stryk.

   

Idag åkte Husse till Boda Kyrka på morgonen. Han mellanlandade i Prästgården för att hämta nödiga noter. I kyrkan var redan alla skådespelare på plats, som skulle förevisa påskspelet. Det skulle bli en extra genomgång. Här står och ligger alla medverkande.

 

Det fanns även ett bord uppdukat med bibliska frukter, bröd och dryckjom.

 

Efter den lyckade föreställningen serverade Bränd Anna-Greta och Lâggar Kristina kyrkkaffe.

 

Det smakade väldigt gott, de flesta smaskade i sig så till och med bullpappren åkte med.

       

Sedan höjde Lennart klubban och började auktionera ut bröd i massor, det var surdegslimpor, Rimbo-bullar, småkakor, kransar, syltkakor, tårtor, struvor, klenäter från i julas. Ja allt som i brödväg gick att sälja.

 

Matte höll på att städa här hemma och sedan göra påskfint. Både jag och Rosie blev oroliga för om vi skulle bli befjädrade i våra svansar. Fina påskägg lades ut, vackra påskdukar, kycklingar, hönor och tuppar. Så fint det är när det påskpyntas här hemma. Solen skiner och det blir vår. Det är annat än när det julpyntas, då blir det bara svart.

När Husse kom hem så var jag ute på gården och Rosie solade sig på altanen.

Det dröjde inte så värst länge förrän Kjelle och Bonden kom upp.

Nu kan Påsken komma, på Dymmelonsdagen kommer nog även de för tillfället virusdrabbade Putte och Lotta till sin stuga, hoppas de tillfrisknat från, ja vad var det nu igen?  Jag tror dom sa att det var malaria eller Spanskan?

Alla Dalstugas fritidshus blir säkert bebodda av sina ägare nu till helgen. På Långfredagen brukar Amungen fyllas och kanske inte bara den,  med anglande och solande människor i den fina miljön. Hoppas det inte blir blåst, utan alla får njuta av välbehövliga vilodagar.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Walters Edénius - 21 november 2017 10:45

Idag var det på förmiddagen en tematräff i Bingsjö bystuga. Slipsar var temat och folk hade tagit med sig en och annan från gömmorna. Matte hade riggat upp en klädställning så det gick bra att förevisa kreationerna. Husse har samlat slipsar i många å...

Av Walters Edénius - 8 oktober 2017 18:00

Söndagkvällen innan ordinarie älgvecka, hölls en traditionell älgmålsbön i Bingsjö kyrka. Den har firats alla år sedan starten under 90-talet med prästen Fredriksson i ledningen, nu är det hans efterträdare Rudman, som håller i Finnmarkstrådarna. På ...

Av Walters Edénius - 22 augusti 2017 15:45

Här hemma i närheten av tomten bor huggormen Botvid. Den kommer åter varje år och blir längre och fetare för varje 12-årsperiod. Han har dessutom sin kvinna som han ormar sig runt. De trivs bäst vid Olanders Lissrutan. Där härjar dom fritt och på eft...

Av Walters Edénius - 3 juni 2017 20:46

   Idag åkte Husse och Matte iväg alldeles på morgonen. Men innan dess var Matte ner till Bûdgården, för Bûd Far skulle ha hjälp med sin termostat. Jag fattade inte det, men han hade kanske feber. Bonden kom nerifrån Hilmas för han hade givit djuren ...

Av Walters Edénius - 25 maj 2017 07:30

Tidigt på Kristi Himmelfärds dags morgon åkte Husse och Matte till Skoglundsgården i Enviken (Björkboda by). Där skulle det traditionsenligt firas en gökotta med efterföljande gudstjänst i samlingssalen. Bosse var redan där och såg till att allt var ...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards