Alla inlägg under juli 2013

Av Walters Edénius - 1 juli 2013 23:45

Måndagmorgon och i Bingsjö var det redan full fart och belagt på ängar och lindor av allsköns fordon. Husse lämnade av Matte i Bingsjö för hon skulle klippa allt klart idag. Det går inte att köra klippare och trimmer när det är spelmansstämma. Husse åkte till det lugna Boda där det inte fanns en enda husvagn i sikte. Nittsjö Göran höll på att montera byggnadsställningar till sammans med Mats runt prästgårdsladugården, då det skall bytas tegel där i sommar.

Vid 13-tiden kom loppisfolket som skulle sälja prylar till intresserade. Mannen i Koperativa i Ovanmyra brukar hänga på låset för att ta hand om det som nyinlämnats och skulle vara intressant i hans egen loppis. Sidorutan på hans volvo var ersatt av plast i stället för glas, kanske han lyckas på tag på någon ruta i någon loppis.

I Bingsjö var det full fart på Russindalens spelmän. Alla gillade dock inte deras högljudda sång och cymbalskrällar. Paddan Valfrid gick snabbt därifrån, så gott det nu gick.

   

Många på campingarna har det svårt att få husvagnar och bilar att stå vågrätt, eftersom Bingsjö är en lutande trakt. Sedan är det ju inte så torrt på vissa ställen heller, en och annan fick dras bort av RagnKjells. Kjelle och Micke sa att de låg helt och hållet på underredena, det sa bara slörp, slörp när de drogs upp.

     

Bröderna Ljunggren med respektive får ställa sina vagnar intill likboden utanför kyrkogården, eftersom de hjälper Matte att hålla koll på kyrkogårdens nattliga besökare. Mats fyllde 55 denna dag och Päkkos margit 75 år. Båda sjunger i Bingsjökören. Mats jobbar dock och kommer till Bingsjö MC-ledes och Haga Kristina liftade denna gång på bönpallen.

 

Päkkos Margit hade gratulanter hos sig hela dagen och så på kvällen kom Ljunggrens på att "vi tar cittorna med oss och sjunger för henne!". Sagt och gjort alla tågade som ett gäng evangelister med harpor och cittror ner till henne. Matte bultade på dörren, men ingen öppnade. Margit stod och lyssnade på Hjort Barbro som sjöng en hyllningsvisa. Men strax kom hon ut helt paff av sällskapet på bron.

 

Margit log och skrattade av glädje och strax togs alla cittrorna fram. Lars började stämma Margits cittra och så var musiken igång.

       

Sedan serverades diverse läckerheter på faten innan ytterligare låtar spelades.

Alla gick sedan ut på Bingsjö och tittade och lyssnade på folk som spelade, sjöng eller bara såg udda ut.

Det var bekanta från alla håll som dyker upp när det är stämma i byn.

     

Staffas John med följe hade kommit i gång med alla möjliga och omöjliga visor.

         

Bärs och falukorv, det är grejor det!

Pastor Jansson från Ore övar nya mässmusiken med Mats.

 

Ingegerd hade klätt på sig sin Bingsjöränsel dagen till ära.

 

Det var som en jättekullerstensgata av alla tält uppe vid Westlings.

 

På en antenn satt en känga på luftning.

 

Så var måndagkvällen över för Husse och Mattes del och de kom hem för att vara något utvilade inför nästa dag.

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards