Direktlänk till inlägg 16 augusti 2013

Ärenden att utföra

Av Walters Edénius - 16 augusti 2013 22:45

Idag fredag var det mycket som skulle utredas på samma resa till Rättvik. Det verkar vara så att när Husse och Matte skall till Rättvik då skrivs en lång lista på allt som behöver ordnas. De skulle till Boda kyrka först och affischera om att Lamborns -sångaren Niclas Steeve skulle komma dit och sjunga den 25:e. Han kommer även till Bingsjö samma söndag och han har sina kompisar med sig.

Husse och Matte åkte över Lidberget som vanligt, framme i Ovanmyra på ängarna öster om Hjort Eriks gård hade det haglat jättehagel under natten.

 

Sedan gick resan förbi Skarp Johns, numera Karls Daniels gård och vidare nere i backen ligger Magitås där Jöns Marie och Robert bor. Om bilen inte svänger norrut där så går vägen neröver till Bränd Mor med sin skickligt motorsågande make Fallgrens Erik.

   

 

Husse och Matte åker inte ut på 301:an förbi Brändgården utan svängde förbi Pellollas Hasses gård, Sparvgården och Gisslars.

     

Sedan var dom framme vid Bilisten.

 

När Bodaärendena var avklarade så gick färden ner till Rättvik. Där cyklade en av Rättviks kändisar förbi, rak i ryggen som en fura.

 

Nu var det klippning som gällde. Inte på kyrkogården denna gång utan det var sina egna kalufsar. Husse och Matte åkte till Karls Mor ti Båkkar för att bli tillskurna runt öronen, så jag inte behöver skämmas för dem.

Barbro sjunger med i Husses kör i Boda. Husse skulle beställa tid för Bonden med fru också, men han hann inte. Bondens fru ringde precis till Barbro när Husse skulle ta upp ärendet.

Efter håransningen åkte de ner till samhället och åt lunch på pianobaren.

Sedan hemåt till Knutes Solveig. Matte skulle hjälpa till att dekorera kyrkan med blommor från Solveig ymniga blomstergård i samband med Eriks begravning i morgon. "Du får ta allt du behöver i blomsterväg" sa Solveig.

 

 

På härbrös väggen hade Erik hängt lite gamla älghorn och stora gäddskallar. Erik var ju en jägare och fiskare uti fingerspetsarna.

   

Matte klippte frimodigt av stora dekorativa alliumkronor, dahlior, flox och andra voluminösa arter som skulle pryda golvvalserna i kyrkan. Tänk att ha så mycket blommor i sin trädgård! Fastän Matte hade gått fram med sekatör och kniv så märktes det inte så mycket.

 

Matte och Husse åkte fram och placerade blommorna i koret, där de skulle vara. Under tiden krattade Husse grusgångarna.

Här hemma var det full fart nere i Budgården med skorstensjobb och brädbärning av Kjell och Arne. Bûd Katharina ringde och sa att hon med make och son var på väg upp till Pajases. "Ska vi inte spela en stund i morgonkväll?" frågade hon per SMS. "Visst, kom över bara lite senare på kvällen, när vi är hemma!" sa Matte.

Idag är det födelsedagskalas hos Blanck Simon i Änderåsen och Svensk Kristina i Ovanmyra. Båda dessa brukar sitta i kassan hos Sven i Konsum.
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Walters Edénius - 21 november 2017 10:45

Idag var det på förmiddagen en tematräff i Bingsjö bystuga. Slipsar var temat och folk hade tagit med sig en och annan från gömmorna. Matte hade riggat upp en klädställning så det gick bra att förevisa kreationerna. Husse har samlat slipsar i många å...

Av Walters Edénius - 8 oktober 2017 18:00

Söndagkvällen innan ordinarie älgvecka, hölls en traditionell älgmålsbön i Bingsjö kyrka. Den har firats alla år sedan starten under 90-talet med prästen Fredriksson i ledningen, nu är det hans efterträdare Rudman, som håller i Finnmarkstrådarna. På ...

Av Walters Edénius - 22 augusti 2017 15:45

Här hemma i närheten av tomten bor huggormen Botvid. Den kommer åter varje år och blir längre och fetare för varje 12-årsperiod. Han har dessutom sin kvinna som han ormar sig runt. De trivs bäst vid Olanders Lissrutan. Där härjar dom fritt och på eft...

Av Walters Edénius - 3 juni 2017 20:46

   Idag åkte Husse och Matte iväg alldeles på morgonen. Men innan dess var Matte ner till Bûdgården, för Bûd Far skulle ha hjälp med sin termostat. Jag fattade inte det, men han hade kanske feber. Bonden kom nerifrån Hilmas för han hade givit djuren ...

Av Walters Edénius - 25 maj 2017 07:30

Tidigt på Kristi Himmelfärds dags morgon åkte Husse och Matte till Skoglundsgården i Enviken (Björkboda by). Där skulle det traditionsenligt firas en gökotta med efterföljande gudstjänst i samlingssalen. Bosse var redan där och såg till att allt var ...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Budkatta med Blogkeen
Följ Budkatta med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se