Direktlänk till inlägg 23 augusti 2013

Födelsedagskalas

Av Walters Edénius - 23 augusti 2013 23:15

Igår kväll när Husse och Matte var ute och kikade efter björn, så kom det också en björn framdansande från Vattumyre över Blåbergsåsvägen och vidare ner mot Sjömyrvägen. Den verkar vara stött av något, den nuddade knappt marken. Det var ingen liten björn, relativt stor. Ett bra stycke längre bort mot Lustgården stod en älgko med kalv och kikade. Två andra bilar med Dalstugabor var också ute och kikade efter högvilt.

 

I morse var Husse och Matte ner till Rättvik och uträttade lite nödvändigheter. Räddningstjänstens nya Dodge kom till användning då det blev utryckning precis när Husse och Matte passerade Johanssons Järn.

   

Kjelle, Anna-Karin med sin dotter och barnbarn har också kommit hit för att tillbringa några dagar och plocka blåbär och njuta av det vackra vädret och de vackra grannarna, alltså Bûdkatta, Vidar med fruar.

Ikväll får vi besök av Mattes mor, dotter och blivande måg och fd make och den vidriga hunden. Matte har precis fyllt år och hon skall ha en liten bjudning för dom närmast sörjande. Hennes son är och jobbar i Villa Villerkulla i Småland.

Kjelle i Budgården och Anna-Karin kom upp en sväng med barnbarnen för att hälsa på och visa barnbarnen hönsen och mig. Men jag vägrar att visa mig när det kommer barn. Jag har dessvärre inte hunnit meddela tuppen Vidar och hans kvinnor hur människorbarn fungerar, men det fick dom erfara, så nu kan även hönsen.

Så kom en vit bil suckande upp för Bûdbacken, det var gästerna som kom. Jag tror att det var Ann-Lis som träningskörde.

Matte hade ställt fram välkomstdrink och sandwiches på ett av borden utanför. Jag hörde hundens flåsande på långt håll, så jag gick över till vôsklä hos Päkkos och tog sedan en långpromenad ned till Pajases för att passa på möss.

 

Jag hörde hur gästerna skrattade hemma, det hade varit roligt att gratulera min Matte och känna gemenskap men så här är det, gästerna bestämmer!

   

Dom gick in sedan och åt någon köttslamsa eller så, för det blev tyst utanför.

Mattes dill och andra kryddor gav maten en extra smakessens.

   

Sedan fick Mattes dotter för sig att hon och hennes blivande make skulle låna en sagobok för att läsa högt ur för deras hund? Jag har aldrigt hört något så fånigt. Vissa tror att djur är människorbarn, men så är det ju inte, vi vill väl höra om bilannonser och uppgifter om avelspartner eller liknande.

Husse skulle alltså ut i Tängerkojan och hämta en söt liten sagobok, som dom skulle läsa för sin, som dom inbillar sig, naiva hund. Som vanligt hittar inte Husse det som skall hämtas, även denna gång. Han hade med sig hunden okopplad och den djä..n till hund fick se mig när jag gick på gångstigen för att ta mig hem. Hunden rusade på mig i stormande fart och jag blev tvungen att ta till flykten upp mot Sturollôs och Lassas. Men jag vet att jag kan pipa under rögåln och det kan inte hunden. I full fart kutade jag under rögåln och genom hallonhäcken in i lidret. Den arma hunden blev tvungen att hitta ett löthål för att komma in på gården och då var jag redan inomhus och han studsade runt på gräset för att tro att jag skulle stå och vänta på honom på brunnslocket eller så??

Jag blev lite flåsig, även hunden. Hade jag blivit trängd i något hörn så jag inte kunnnat fly, så hade det inte blivit lätt hunden, jag har många klor på alla benen och dom är vässade.

När gästerna åkt hem lockade Husse på mig och jag kom fram direkt och visade en liten mus som jag fångat. Då fick även jag en fest att glädjas åt.
 

Jag undrar hur muskött smakar med dill som krydda?   


Det är många som fyller år i bekantskapskretsen idag.


Ingels Eva i Boda Kyrkby

Nygårds Nils i Dalstuga  

Back Siv i Båkkar  

Sand Guns Joma i Offerbåkkar  

Husses och Mattes tandläkare Tysk i Stumsnäs  

Mattes bekant, Tros Lisa Bihl  


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Walters Edénius - 21 november 2017 10:45

Idag var det på förmiddagen en tematräff i Bingsjö bystuga. Slipsar var temat och folk hade tagit med sig en och annan från gömmorna. Matte hade riggat upp en klädställning så det gick bra att förevisa kreationerna. Husse har samlat slipsar i många å...

Av Walters Edénius - 8 oktober 2017 18:00

Söndagkvällen innan ordinarie älgvecka, hölls en traditionell älgmålsbön i Bingsjö kyrka. Den har firats alla år sedan starten under 90-talet med prästen Fredriksson i ledningen, nu är det hans efterträdare Rudman, som håller i Finnmarkstrådarna. På ...

Av Walters Edénius - 22 augusti 2017 15:45

Här hemma i närheten av tomten bor huggormen Botvid. Den kommer åter varje år och blir längre och fetare för varje 12-årsperiod. Han har dessutom sin kvinna som han ormar sig runt. De trivs bäst vid Olanders Lissrutan. Där härjar dom fritt och på eft...

Av Walters Edénius - 3 juni 2017 20:46

   Idag åkte Husse och Matte iväg alldeles på morgonen. Men innan dess var Matte ner till Bûdgården, för Bûd Far skulle ha hjälp med sin termostat. Jag fattade inte det, men han hade kanske feber. Bonden kom nerifrån Hilmas för han hade givit djuren ...

Av Walters Edénius - 25 maj 2017 07:30

Tidigt på Kristi Himmelfärds dags morgon åkte Husse och Matte till Skoglundsgården i Enviken (Björkboda by). Där skulle det traditionsenligt firas en gökotta med efterföljande gudstjänst i samlingssalen. Bosse var redan där och såg till att allt var ...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Budkatta med Blogkeen
Följ Budkatta med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se