Direktlänk till inlägg 28 augusti 2013

Golv och skogstur

Av Walters Edénius - 28 augusti 2013 23:45

Tänk så många det var som hörde av sig till Husse på hans stora dag, men så fyllde han jämt också! Det ringde, det kom besök, msm, FB, telegram och mail hela dagen till och med runt midnatt. Matte och Danne hjälptes åt att jobba med isolering av rummet så Husse på ålderns höst ska få varmt.

   

Vilka konstverk det kan bli av fogskum som får härja fritt.

 

Bonden kom upp och hejade på mellan grönfodervarven hos korna.

Plötsligt så fattades Dannes snus och mobil, liksom lösull till golvet. Husse åkte och hämtade allt som fattades. Han fick låna Dannes "snickarbil" och det var jätte- många andra personer som vinkade, timmerchaufförer, hantverkare och andra som inte skulle känna igen Husse.

När Danne åkt för dagen beslutade sig Husse och Matte för att ta en tur ut i skogen för att kolla efter svamp. De åkte mot Rockskogen. Innan vägen mot Flygfältet hade någon kört sönder jägarnas älgpass? Vilket nöje? Det måste vara svårt för vissa att skilja på mitt och ditt! Alt kan ju inte bärplockarna skyllas för.

 

Sedan åkte Husse och Matte upp mot Flygfältet och där hade marodörernas härjningar fortsatt av andras egendom.

   

En stor grop vittnade om att någon med kraftiga däck hade gjort rivstart. Det såg ut som en grop efter jättesköldpaddorns äggläggnig i Ecuador. Efter att passet förstörts hade de för säkerhets skull kört över ena passgaveln. Vilken spårstämpel!

   

Det var bara att beklaga och fortsätta att leta svamp. På Mattes specialställe lyste det gult av kantareller. På något ställe fanns det en plastlåda som någon bärplockare glömt.

 

Så gick färden hemåt igen och dagens händelser var över.


Det var fler bekanta till Husse som fyllde år idag:


Gädd Ingemar på Lônåsn

Hâga Lennart i Lerdal

Rymans Maria i Rättvik
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Walters Edénius - Lördag 3 juni 20:46


   Idag åkte Husse och Matte iväg alldeles på morgonen. Men innan dess var Matte ner till Bûdgården, för Bûd Far skulle ha hjälp med sin termostat. Jag fattade inte det, men han hade kanske feber. Bonden kom nerifrån Hilmas för han hade givit djuren ...

Av Walters Edénius - Torsdag 25 maj 07:30


Tidigt på Kristi Himmelfärds dags morgon åkte Husse och Matte till Skoglundsgården i Enviken (Björkboda by). Där skulle det traditionsenligt firas en gökotta med efterföljande gudstjänst i samlingssalen. Bosse var redan där och såg till att allt var ...

Av Walters Edénius - 8 december 2015 19:28


Det var väldigt många dagar sen jag skrev något här. Husse och Matte får hälsningar och frågor efter mig hela tiden men jag har inte fått ordning på tangenterna. Tror att det kan bero på vädret (Ett talesätt som familjen har efter en man på byn som h...

Av Walters Edénius - 28 september 2015 19:13

Det är så mycket som händer och görs, Husse och Matte har nu slut på semestern och nu är det gråa veckor. Fast idag var Husse till Roligs Mor i Rättvik och fick sina gaddar omsedda sedan for han till Falu lasarett för att ta några prover eller vad de...

Av Walters Edénius - 31 augusti 2015 23:45


Idag firade Bonden sin kära fru med frukost och kaffe på sängen. Han kom upp till oss och berättade med stor iver vilken uppskattning det rönte i hemmets harmoni. Vi satt och pratade lite vid köksbordet innan han skulle stänga på Vallen åt korna. H...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Budkatta med Blogkeen
Följ Budkatta med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se