Direktlänk till inlägg 20 september 2013

Byk i sjön

Av Walters Edénius - 20 september 2013 23:15

Sköna höstdagar med solsken och vackra färger. Hönsen har fått varit ute så mycket de ville. Bella med sina sexlingar har varit ut och visa telningarna runt på tomten. Husse satte upp en hässjegubbe och det kom mask fram ur jorden som kycklingarna kämpade om.

 

Matte och Husse åkte ner till Amungen för att skölja några dukar.

Bonden och Emil höll på att lasta dynga.

   

Nere vid sjön prunkade de vackra förhöstfärgerna och gjorde speglingar i vattnet.

   

Matte mindes att när de gick i simskola här så fick de simma ut till Storsten, när de började kunna simma ordentligt. Ibland var det så högt vattenstånd att Storsten knappt syntes.

 

Hemma hos Bonden hade Emil parkerat sin traktor, den skulle visst lämnas in på service.

 

Vägen till Bûder har fått en viss uppryckning mitt på av någon snäll människa. Det avverkas mer och mer och nya vyer träder fram.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Walters Edénius - 21 november 2017 10:45

Idag var det på förmiddagen en tematräff i Bingsjö bystuga. Slipsar var temat och folk hade tagit med sig en och annan från gömmorna. Matte hade riggat upp en klädställning så det gick bra att förevisa kreationerna. Husse har samlat slipsar i många å...

Av Walters Edénius - 8 oktober 2017 18:00

Söndagkvällen innan ordinarie älgvecka, hölls en traditionell älgmålsbön i Bingsjö kyrka. Den har firats alla år sedan starten under 90-talet med prästen Fredriksson i ledningen, nu är det hans efterträdare Rudman, som håller i Finnmarkstrådarna. På ...

Av Walters Edénius - 22 augusti 2017 15:45

Här hemma i närheten av tomten bor huggormen Botvid. Den kommer åter varje år och blir längre och fetare för varje 12-årsperiod. Han har dessutom sin kvinna som han ormar sig runt. De trivs bäst vid Olanders Lissrutan. Där härjar dom fritt och på eft...

Av Walters Edénius - 3 juni 2017 20:46

   Idag åkte Husse och Matte iväg alldeles på morgonen. Men innan dess var Matte ner till Bûdgården, för Bûd Far skulle ha hjälp med sin termostat. Jag fattade inte det, men han hade kanske feber. Bonden kom nerifrån Hilmas för han hade givit djuren ...

Av Walters Edénius - 25 maj 2017 07:30

Tidigt på Kristi Himmelfärds dags morgon åkte Husse och Matte till Skoglundsgården i Enviken (Björkboda by). Där skulle det traditionsenligt firas en gökotta med efterföljande gudstjänst i samlingssalen. Bosse var redan där och såg till att allt var ...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Budkatta med Blogkeen
Följ Budkatta med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se