Direktlänk till inlägg 20 september 2013

Byk i sjön

Av Walters Edénius - 20 september 2013 23:15

Sköna höstdagar med solsken och vackra färger. Hönsen har fått varit ute så mycket de ville. Bella med sina sexlingar har varit ut och visa telningarna runt på tomten. Husse satte upp en hässjegubbe och det kom mask fram ur jorden som kycklingarna kämpade om.

 

Matte och Husse åkte ner till Amungen för att skölja några dukar.

Bonden och Emil höll på att lasta dynga.

   

Nere vid sjön prunkade de vackra förhöstfärgerna och gjorde speglingar i vattnet.

   

Matte mindes att när de gick i simskola här så fick de simma ut till Storsten, när de började kunna simma ordentligt. Ibland var det så högt vattenstånd att Storsten knappt syntes.

 

Hemma hos Bonden hade Emil parkerat sin traktor, den skulle visst lämnas in på service.

 

Vägen till Bûder har fått en viss uppryckning mitt på av någon snäll människa. Det avverkas mer och mer och nya vyer träder fram.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Walters Edénius - Lördag 3 juni 20:46


   Idag åkte Husse och Matte iväg alldeles på morgonen. Men innan dess var Matte ner till Bûdgården, för Bûd Far skulle ha hjälp med sin termostat. Jag fattade inte det, men han hade kanske feber. Bonden kom nerifrån Hilmas för han hade givit djuren ...

Av Walters Edénius - Torsdag 25 maj 07:30


Tidigt på Kristi Himmelfärds dags morgon åkte Husse och Matte till Skoglundsgården i Enviken (Björkboda by). Där skulle det traditionsenligt firas en gökotta med efterföljande gudstjänst i samlingssalen. Bosse var redan där och såg till att allt var ...

Av Walters Edénius - 8 december 2015 19:28


Det var väldigt många dagar sen jag skrev något här. Husse och Matte får hälsningar och frågor efter mig hela tiden men jag har inte fått ordning på tangenterna. Tror att det kan bero på vädret (Ett talesätt som familjen har efter en man på byn som h...

Av Walters Edénius - 28 september 2015 19:13

Det är så mycket som händer och görs, Husse och Matte har nu slut på semestern och nu är det gråa veckor. Fast idag var Husse till Roligs Mor i Rättvik och fick sina gaddar omsedda sedan for han till Falu lasarett för att ta några prover eller vad de...

Av Walters Edénius - 31 augusti 2015 23:45


Idag firade Bonden sin kära fru med frukost och kaffe på sängen. Han kom upp till oss och berättade med stor iver vilken uppskattning det rönte i hemmets harmoni. Vi satt och pratade lite vid köksbordet innan han skulle stänga på Vallen åt korna. H...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Budkatta med Blogkeen
Följ Budkatta med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se