Direktlänk till inlägg 23 december 2013

Dâjôn firi dâjôn ..

Av Walters Edénius - 23 december 2013 21:56

Igår var det glansis hela vägen hit. Det krävdes färska dubbar och fyrhjulsdrift. Det var ganska säkert att inte få besök. Matte höll på att laga julmat på förmiddagen och Husse var ute och plockade ihop från orkanbyarnas härjningar. Det var det värsta hittills som jag upplevt när gäller vindhastigheter.

På eftermiddagen åkte Husse och Matte en sväng till Svärdsjö där det var julöppet i traktens alla affärer. Även Bosse och Britta var ute finåkte i stormen. Strax efter Envikens kyrka låg en man i diket med cykeln i sin närhet. Husse och Matte tvärstannade för att kolla upp hur det var, det såg ut som om han blåst av vägen. När de kom fram till mannen var han bara glad och uppåt, han skulle vila sig en stund innan han fortsatte. Han önskade God Jul, Husse och Matte önskade detsamma till honom. Husse hjälpte honom att lägga cykeln åt rätt håll.

I Svärdsjö var det folk ute överallt på gator, torg och i butiker. Matte hade några ärenden till Färghandeln och en presentbutik. Husse gick in i en ekipering och fastnade för en härlig julskjorta, "den ska jag ha" sa han. När han vände på skjortan och fick se prislappen (900:-) lades den tillbaka. Sedan får det vara hur bra kvalitet som helst!

Även Blomsteraffären fick besök där Husse förärade Matte en Ormhassel, som hon så gärna ville ha. Nu hänger den över köksbordet.

Så åkte dom hem till mig med viss oro över hur det skulle gå att klara vägen. Men med fart och bondtur var de hemma på gården i ett nafs.

I morse höll Husse på att vittja en bur med två möss i. Mössen kutar på reglarna i carporten fastän Husse är där och grejar. De bryr sig inte alls. Så i morse hade två möss lurats in i fällan. Hönsen kunde inte förstå vad det var för något som pep och väsnades, de gick fram och kikade på dem innan Husse tog bort dem.

Matte höll på med det sista inför dagens julbjudning i Kärvsåsen. Matte och Husse brukar ha julfirande för hennes barn och Ann-Lis samt Ingmar den 23:e här hemma, men för att slippa att de skulle behöva åka den besvärliga vägen hit, lagade Matte maten här hemma och åkte till Annica i stället.

Annica hade lagt på sin röda julduk på matbordet och så blev det ätande och smaskande.

        

Den stora hunden kröp under Mattes stol, svansen stack ut bakom Matte och nosen framatä. Man kan tro att Matte har svans.

   

Annicas blivande make, Patric, tillbad högre höjder av tacksamhet för att maten var så god. Han är hysteriskt galen i pärur.

 

Annica visade stolt upp frisyren som Utbys Barbro ordnat så jullikt.

 

Julklappsutdelning är bara ett måste även om julkvällen inte firades den 24:e.

 

Ricard fick bidrag med pengar till en utlandsresa.

 

Matte fick en mapp att ha SAAB-papperna i.

 

Annica fick salvor till båda brösten, eller?

 

Husse och Ingmar fick matkorgar och Ann-Lis korsordstidning.

Det var förstås flera paket av olika slag, Nemo fick flera tuggben bl.a

Så blev det kväller och Nemo skulle ut och fisa, även de övriga var väderstinna så alla skildes åt för att fisa och vaka in julaftonen.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Walters Edénius - 21 november 2017 10:45

Idag var det på förmiddagen en tematräff i Bingsjö bystuga. Slipsar var temat och folk hade tagit med sig en och annan från gömmorna. Matte hade riggat upp en klädställning så det gick bra att förevisa kreationerna. Husse har samlat slipsar i många å...

Av Walters Edénius - 8 oktober 2017 18:00

Söndagkvällen innan ordinarie älgvecka, hölls en traditionell älgmålsbön i Bingsjö kyrka. Den har firats alla år sedan starten under 90-talet med prästen Fredriksson i ledningen, nu är det hans efterträdare Rudman, som håller i Finnmarkstrådarna. På ...

Av Walters Edénius - 22 augusti 2017 15:45

Här hemma i närheten av tomten bor huggormen Botvid. Den kommer åter varje år och blir längre och fetare för varje 12-årsperiod. Han har dessutom sin kvinna som han ormar sig runt. De trivs bäst vid Olanders Lissrutan. Där härjar dom fritt och på eft...

Av Walters Edénius - 3 juni 2017 20:46

   Idag åkte Husse och Matte iväg alldeles på morgonen. Men innan dess var Matte ner till Bûdgården, för Bûd Far skulle ha hjälp med sin termostat. Jag fattade inte det, men han hade kanske feber. Bonden kom nerifrån Hilmas för han hade givit djuren ...

Av Walters Edénius - 25 maj 2017 07:30

Tidigt på Kristi Himmelfärds dags morgon åkte Husse och Matte till Skoglundsgården i Enviken (Björkboda by). Där skulle det traditionsenligt firas en gökotta med efterföljande gudstjänst i samlingssalen. Bosse var redan där och såg till att allt var ...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards