Direktlänk till inlägg 20 februari 2014

Halvtids-sjå

Av Walters Edénius - 20 februari 2014 23:30

  I tisdags åkte Husse och Matte ner till Rättvik. Matte skulle fortsätta att fotografera de K-märkta inventarierna i Rättviks Pastorats fastigheter och Husse spelade på vårdhemmen under tiden. Denna gång var det Rättviks diakonissa Raili, som tjänstgjorde, då fader Lennart var på pilgrimsresa till antika länder. Jag vet ju inte vad det är för resor det kanske var en pilfinksresa?

Som vanligt är det välkommet när Husse spelar på vårdhemmen. Hedmans Gösta skojar alltid med tjejerna i köket och dom fnittrar glatt. Lång Erik, Gottfrid m.fl kom och deltog troget. Men kyrkvärden Gunvor från Solberga satt nog och kikade på OS. På den senare andakten var det också full fart med musik och sång. Uvbo Hanna och Karl Anders var glada att se någon bekant från hemtrakten.

Matte åkte till Boda och städade tidigt på onsdagsmorgonen. Husse liftade med Mattes Syster Yster på eftermiddagen till Bingsjö där Husse åkte Bingsjöbussen till Ingels och skolbussen vidare till Boda kyrkby.

När Husse gick vid Hästkassbåkkan var det ett flertal stora älgspår som travat övervägen.

   

Husse promenerade vägen ner och blev upptagen av Syster Yster vid stora vägen till Bingsjö.

   

Jag satt och tittade efter Husse när han gick hemifrån. Tråkigt att bli hemma själv, men han kommer väl snart.

     

På kvällen ligger jag alltid framför öppna spisen och njuter av värmen.

 

På onsdagskvällen var det körövning i Boda. Det är alltid en glad och trevlig stund med härliga människor. Svedlunds Gun-Britt sjunger sopran i kören och hon hade genom sin bror Arne fått reda på namnen på skolbarnen på korten här nedan. Hon är ju bördig från Gulleråsen där detta kort är taget 1943.

 

Överst från vänster är Sand Mats, Ren Stig, Bygg Ecke.

Därunder: Åker Ivar, Tor Erik, Mjöbergs Lennart, Hampus Gunnar.

Nederst: Walter Olle, Svedlunds Arne och Ren Nils.

Innan Husse och Matte åkte hem från Boda Prästgård passade dom på att "död-städa" Husses kontor. Det var mycket gammalt skräp som sparats och som inte angår en eventuell efterträdare.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Walters Edénius - 21 november 2017 10:45

Idag var det på förmiddagen en tematräff i Bingsjö bystuga. Slipsar var temat och folk hade tagit med sig en och annan från gömmorna. Matte hade riggat upp en klädställning så det gick bra att förevisa kreationerna. Husse har samlat slipsar i många å...

Av Walters Edénius - 8 oktober 2017 18:00

Söndagkvällen innan ordinarie älgvecka, hölls en traditionell älgmålsbön i Bingsjö kyrka. Den har firats alla år sedan starten under 90-talet med prästen Fredriksson i ledningen, nu är det hans efterträdare Rudman, som håller i Finnmarkstrådarna. På ...

Av Walters Edénius - 22 augusti 2017 15:45

Här hemma i närheten av tomten bor huggormen Botvid. Den kommer åter varje år och blir längre och fetare för varje 12-årsperiod. Han har dessutom sin kvinna som han ormar sig runt. De trivs bäst vid Olanders Lissrutan. Där härjar dom fritt och på eft...

Av Walters Edénius - 3 juni 2017 20:46

   Idag åkte Husse och Matte iväg alldeles på morgonen. Men innan dess var Matte ner till Bûdgården, för Bûd Far skulle ha hjälp med sin termostat. Jag fattade inte det, men han hade kanske feber. Bonden kom nerifrån Hilmas för han hade givit djuren ...

Av Walters Edénius - 25 maj 2017 07:30

Tidigt på Kristi Himmelfärds dags morgon åkte Husse och Matte till Skoglundsgården i Enviken (Björkboda by). Där skulle det traditionsenligt firas en gökotta med efterföljande gudstjänst i samlingssalen. Bosse var redan där och såg till att allt var ...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Budkatta med Blogkeen
Följ Budkatta med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se