Direktlänk till inlägg 12 juli 2015

Trio LiGoLi

Av Walters Edénius - 12 juli 2015 23:45

Nu äntligen är söndagen inne då Trio LiGoLi från Stockholms södra förorter kommer till Boda och Bingsjö kyrkor för att sjunga och spela. Men alla tre har ju viss anknytning hit. Allramest Ulrika som har Källassens eller Goliats by i sina rötter, Charlotta har Norrbärke i sinnet och Anders lite anknytning till Djura.

På förmiddagen sjöng de i Boda kyrka och de kom drygt 30 personer och de märktes att musikframträdandet uppskattades av åhörarna. Hanséns Anna gick fram och kramade Ulrika efteråt, de har ju viss anknytning till varandra.

Längst ner i Boda kyrka finns det en tavla som kompletteras allt efter behov. Där står de kyrkväktare och kyrkomusiker i Boda församling uppradade kronologiskt med skrivna snygga bokstäver.

 

Husse lär aldrig få en guldklocka för så länge får han inte existera på sin post. Och det är nog tur för alla.

Efter musikgudstjänsten i Boda åkte Husse hem och åt lunch. Matte hade varit hemma under tiden och trimmat runt rögåln. I stugorna runt om var det folk som vistades. Nere i Bûdgården fanns två barnbarn som redan är språkgenier, de talar spanska och italienska som ett rinnande Medelhav och svenska förstås sedan pluggar de engelska. Vilken fantastisk gåva att ha med sig av bara farten i framtiden. Språk som alltid öppnar nya världar. Men vi hankar oss fram på Bingsjömål och Bodadito.

I Bingsjö kyrka på kvällen strömmade det in mycket folk 88 stycken noga räknat. Det märktes att Ulrika är bygdens dotter.

De gjorde en enorm succé med sitt program, applåder hela tiden. Extra nummer.

     

Ulrika fyllde år samma dag och hennes spelkompisar och hennes dotter hade ordnat med cider att dricka och skåla med efter programmet ute i det vackra vädret. Hall Ewa hade också dukat upp med kyrkkaffe och härliga chokladrutor.

                 

När alla gått och trion packat ihop sina prylar åkte Husse och Matte hem en stund, sedan var de bjudna ner till Goliats vid Amungen på kvällsfika. Margareta hade införskaffat en myggfösare som placerades bordet, den fungerade perfekt. Härliga samvaro, glada tillrop och vackra vyer. Sommarkvällsvärmen lät dock vänta på sig till septemberjakten.

     

Så var helgen över och imorgon måndag åker Trion hem till Ekens södra del. Husse jobbar i Boda och Matte i Bingsjö.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Walters Edénius - 21 november 2017 10:45

Idag var det på förmiddagen en tematräff i Bingsjö bystuga. Slipsar var temat och folk hade tagit med sig en och annan från gömmorna. Matte hade riggat upp en klädställning så det gick bra att förevisa kreationerna. Husse har samlat slipsar i många å...

Av Walters Edénius - 8 oktober 2017 18:00

Söndagkvällen innan ordinarie älgvecka, hölls en traditionell älgmålsbön i Bingsjö kyrka. Den har firats alla år sedan starten under 90-talet med prästen Fredriksson i ledningen, nu är det hans efterträdare Rudman, som håller i Finnmarkstrådarna. På ...

Av Walters Edénius - 22 augusti 2017 15:45

Här hemma i närheten av tomten bor huggormen Botvid. Den kommer åter varje år och blir längre och fetare för varje 12-årsperiod. Han har dessutom sin kvinna som han ormar sig runt. De trivs bäst vid Olanders Lissrutan. Där härjar dom fritt och på eft...

Av Walters Edénius - 3 juni 2017 20:46

   Idag åkte Husse och Matte iväg alldeles på morgonen. Men innan dess var Matte ner till Bûdgården, för Bûd Far skulle ha hjälp med sin termostat. Jag fattade inte det, men han hade kanske feber. Bonden kom nerifrån Hilmas för han hade givit djuren ...

Av Walters Edénius - 25 maj 2017 07:30

Tidigt på Kristi Himmelfärds dags morgon åkte Husse och Matte till Skoglundsgården i Enviken (Björkboda by). Där skulle det traditionsenligt firas en gökotta med efterföljande gudstjänst i samlingssalen. Bosse var redan där och såg till att allt var ...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Budkatta med Blogkeen
Följ Budkatta med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se