Direktlänk till inlägg 27 juli 2015

Strövtåg i närområdet

Av Walters Edénius - 27 juli 2015 20:00

Igår när Husse och Matte cyklade ner till båthusen började det regna som skyn var öppen. De blev totalt genomsura ända in på skinnet. Det var bara att vända hem fort som attan. Plötsligt när de kom hem stod en bil mitt i löthålet. Husse ställde sig med cykeln alldeles bakom bilen och väntade för att se vad det var för folk som var ute och kollade. Plötsligt steg Mattes skolkompis Lillemor ut ur bilen. Matte och Lillemor har gått lanthushåll tillsammans i Rättvik. Hennes kille hade sagt på vägen upp att "här förstår du väl att ingen vettig människa kan bo? Vi har åkt fel, vi vänder". Men det blev en trevlig stund på altanen med fika. Eftersom Lillemors sambo var från Mora hade han och Husse en del bekanta att ventilera sedan den tiden Husse jobbade där.


Idag sa Matte till Husse "Nu ska vi ut på en cykeltur, du är fet som en julgris och behöver röra på sidfläsket!" ord och inga visor. Sagt och gjort så åkte de ner till byn och gick en sväng så stranden av Amungen nåddes.

På andra sidan skymtades Engbergs ståtliga villa på Getryggen.

Liksom Budnäsholmen och stugan där Mattes mor kom till världen.

           

Ett ungt par var ute och testade fiskelyckan.

   

En fågel hade byggt bo i en gammal spikkartong på hyllan vid en stugdörr.

     

På hemvägen blev det en liten tur till Bonden, som nyss hade inmundigat fisk i olika former tillsammans med hustru och dotter med familj.

Ester och Matte tittade på kort en stund från Astrids dop i somras.

 

Brystugu har en vacker utsirning som få stugor har nu förtiden.

   

Bonden har jobbat och stått i med röda Grållen, som Emil brukar traktera. Det har varit mycket trafik här i Bûdär nere i Nygårdskorset idag. Bl.a släkt till Bûd Ola som hälsat på Sonja, Sigg Åke har gästat Bûdgåls Kjelle med ett dollargrin som knappt rymdes mellan elstängslena.  Korna stod och kliade sig i huvudena när de betraktade färden, men den skickliga föraren klarade galoppen. Fordonet lät nästan som en fiskeskuta på väg ut till Arholma Ö, med sitt charmiga puttrande.

Bûd Sonja guidade sina tvenne gäster runt vår lilla by här på höjden och berättade byns historia medan Kjelle lyfte upp ena husgaveln.

   

Så var det kväll och läggdags även denna dag.


 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Walters Edénius - Lördag 3 juni 20:46


   Idag åkte Husse och Matte iväg alldeles på morgonen. Men innan dess var Matte ner till Bûdgården, för Bûd Far skulle ha hjälp med sin termostat. Jag fattade inte det, men han hade kanske feber. Bonden kom nerifrån Hilmas för han hade givit djuren ...

Av Walters Edénius - Torsdag 25 maj 07:30


Tidigt på Kristi Himmelfärds dags morgon åkte Husse och Matte till Skoglundsgården i Enviken (Björkboda by). Där skulle det traditionsenligt firas en gökotta med efterföljande gudstjänst i samlingssalen. Bosse var redan där och såg till att allt var ...

Av Walters Edénius - 8 december 2015 19:28


Det var väldigt många dagar sen jag skrev något här. Husse och Matte får hälsningar och frågor efter mig hela tiden men jag har inte fått ordning på tangenterna. Tror att det kan bero på vädret (Ett talesätt som familjen har efter en man på byn som h...

Av Walters Edénius - 28 september 2015 19:13

Det är så mycket som händer och görs, Husse och Matte har nu slut på semestern och nu är det gråa veckor. Fast idag var Husse till Roligs Mor i Rättvik och fick sina gaddar omsedda sedan for han till Falu lasarett för att ta några prover eller vad de...

Av Walters Edénius - 31 augusti 2015 23:45


Idag firade Bonden sin kära fru med frukost och kaffe på sängen. Han kom upp till oss och berättade med stor iver vilken uppskattning det rönte i hemmets harmoni. Vi satt och pratade lite vid köksbordet innan han skulle stänga på Vallen åt korna. H...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Budkatta med Blogkeen
Följ Budkatta med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se