Direktlänk till inlägg 20 augusti 2015

Hemmajobb och kalas

Av Walters Edénius - 20 augusti 2015 23:45

Ännu en härligt solig dag. Igår var Husse och Matte en vända till Rättvik för att stygnen skulle plockas ur tunnelbygget på Husses höger.

 

Där jobbade ett barnbarn till Gudmunds i Västbjörka. Denne Gudmunds jagade älg i Dalstuga med Walter Olle då det begav sig.

Några ärenden uträttades i Rättvik innan hemfärden. Fika på Fricks förstås är ett måste! 

Väl hemma hakades Polarvagnen på kroken och de begav sig på en lusttur till Bollnäs för att skaffa lite prylar som behövdes till nämnda bihang. Men ack, där fanns dåligt av gamla delar kvar. Husse och Matte blev hänvisade till diverse olika firmor kring Bollnäs alla håll och kanter, men det blev allt annat i handelskorgen. Livsfarligt för dem då de även besökte Dollar Store!!

Så hemöver, de handlade grillade kycklinglår och grönsaker i Alfta och så stannade de vid Kammahav och åt. Första gången en måltid i farkosten som hängde med.

   

Idag var det plock och plock här hemma. Jag solade hela dagen på altanen. Man orkar ju inte göra något vettigt i denna värmen, påpälsad som jag är. Husse och Matte svassar ju runt lättare klädda men jag har ju inte den möjligheten. Det finns ju visserligen nakenkatter men hemska tanke på vintern!

Husse och Matte var bjudna ner till byn på kalas på kvällen. En trevlig och glad stund vid Nygårds lisstugu på altanen hos Eva och Bergström. Spännande förtäring som Matte direkt härledde till Sri Lanka, då den var curryberikad.

Lite senare blev det efterrätt inne i stugan och roliga minnen berättades från fornstora da´r.

Klockan går fort när man har trevligt, så det var dags att bege sig för de mina upp till Bûdär och beblanda sig med sänghalmen.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Walters Edénius - Lördag 3 juni 20:46


   Idag åkte Husse och Matte iväg alldeles på morgonen. Men innan dess var Matte ner till Bûdgården, för Bûd Far skulle ha hjälp med sin termostat. Jag fattade inte det, men han hade kanske feber. Bonden kom nerifrån Hilmas för han hade givit djuren ...

Av Walters Edénius - Torsdag 25 maj 07:30


Tidigt på Kristi Himmelfärds dags morgon åkte Husse och Matte till Skoglundsgården i Enviken (Björkboda by). Där skulle det traditionsenligt firas en gökotta med efterföljande gudstjänst i samlingssalen. Bosse var redan där och såg till att allt var ...

Av Walters Edénius - 8 december 2015 19:28


Det var väldigt många dagar sen jag skrev något här. Husse och Matte får hälsningar och frågor efter mig hela tiden men jag har inte fått ordning på tangenterna. Tror att det kan bero på vädret (Ett talesätt som familjen har efter en man på byn som h...

Av Walters Edénius - 28 september 2015 19:13

Det är så mycket som händer och görs, Husse och Matte har nu slut på semestern och nu är det gråa veckor. Fast idag var Husse till Roligs Mor i Rättvik och fick sina gaddar omsedda sedan for han till Falu lasarett för att ta några prover eller vad de...

Av Walters Edénius - 31 augusti 2015 23:45


Idag firade Bonden sin kära fru med frukost och kaffe på sängen. Han kom upp till oss och berättade med stor iver vilken uppskattning det rönte i hemmets harmoni. Vi satt och pratade lite vid köksbordet innan han skulle stänga på Vallen åt korna. H...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Budkatta med Blogkeen
Följ Budkatta med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se