Direktlänk till inlägg 28 september 2015

Jäkt och stress fast inte för mig

Av Walters Edénius - 28 september 2015 19:13

Det är så mycket som händer och görs, Husse och Matte har nu slut på semestern och nu är det gråa veckor. Fast idag var Husse till Roligs Mor i Rättvik och fick sina gaddar omsedda sedan for han till Falu lasarett för att ta några prover eller vad det var på lasarettet. Matte gnodde på under tiden med att rensa häck på kyrkogården och träffa kyrkogårdsbesökare. Bl.a Bonden med fru och dom som vistas i Ritäkt Jerks stugu på Finnbacka.

Igår spelade Husse i Boda kyrka på förmiddagen och på eftermiddagen var det en musikgudstjänst i Dådrans kapell. Det var flera ur pastoratets personalgäng som underhöll med sång och musik. T.o.m komminister Rudman hade sin fela med sig, han gned på med Rättvikslåtar trots att han för det mesta spelar Hälsingelåtar.

I helgen var Bûdgårds Far och Mor här. När de anlände på kvällen fick de se en huggorm liggande vid tröskeln inne i sovrummet. De båda skrek rakt ut i stämmor och våran tupp svarade här uppe ifrån liksom korna från Vallen. Det blev en körsång av det mera avancerade slaget. Hur som helst är det ju inte så roligt att ha en giftfulltankad reptil i sovrummet. Emellertid var det mycket problematik som löstes i och med ormens ertappande inomhus. Kjell har nämligen murat igen grunden och troligtvis var det orm innanför som sedan hittade en liten skarv att krypa upp i. Förra veckan Kjell var här så hörde han att det prasslade något vid sängen när han lagt sig. Han trodde det var de vanliga mössen som började härja. Kjell satte en fälla vid tidningarna, men inget hände under natten beträffande det. Han somnade och blev varm och kastade av sig påslakanet på golvet. Ormen kände antagligen värmen från påslakanet och kröp in i det. Kjell blev frusen senare och kastade på sig påslakandet. Allt frid och fröjd med en orm i sängen! Men så rörde Kjelle sig i sömnen och något bet honom i vaden, men han trodde det var en mygg eller något annat, men så på morgonen såg han att vaden var fullkomligt uppsvälld och det fanns två små prickar i huden.  I detta läget visste inte Kjell att det var en orm utan fortsatte att tro på vanliga bitska insekter. Men efter senaste denna helgens besök då de fann ormen inne löste sig hela mysteriet. Då Kjell somnade om och låg still på natten spred sig inte giftet nämnvärt. Men hur det gick till på morgonen, var fanns ormen då? En kuslig sann berättelse. Usch vilken upplevelse. Även jag får tuppskinn under kattpälsen.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Walters Edénius - Lördag 3 juni 20:46


   Idag åkte Husse och Matte iväg alldeles på morgonen. Men innan dess var Matte ner till Bûdgården, för Bûd Far skulle ha hjälp med sin termostat. Jag fattade inte det, men han hade kanske feber. Bonden kom nerifrån Hilmas för han hade givit djuren ...

Av Walters Edénius - Torsdag 25 maj 07:30


Tidigt på Kristi Himmelfärds dags morgon åkte Husse och Matte till Skoglundsgården i Enviken (Björkboda by). Där skulle det traditionsenligt firas en gökotta med efterföljande gudstjänst i samlingssalen. Bosse var redan där och såg till att allt var ...

Av Walters Edénius - 8 december 2015 19:28


Det var väldigt många dagar sen jag skrev något här. Husse och Matte får hälsningar och frågor efter mig hela tiden men jag har inte fått ordning på tangenterna. Tror att det kan bero på vädret (Ett talesätt som familjen har efter en man på byn som h...

Av Walters Edénius - 31 augusti 2015 23:45


Idag firade Bonden sin kära fru med frukost och kaffe på sängen. Han kom upp till oss och berättade med stor iver vilken uppskattning det rönte i hemmets harmoni. Vi satt och pratade lite vid köksbordet innan han skulle stänga på Vallen åt korna. H...

Av Walters Edénius - 24 augusti 2015 23:30


I fredags åkte Husse och Matte iväg med den rullande slogboden till Siljansnäs, närmare bestämt till Olsnäsgården. Innan dess stannade de till i Leksand och besökte en utställning i kulturhuset. Matte blev alldeles lyrisk av det hon såg och hennes...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Budkatta med Blogkeen
Följ Budkatta med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se