Direktlänk till inlägg 8 december 2015

Lång höst

Av Walters Edénius - 8 december 2015 19:28

Det var väldigt många dagar sen jag skrev något här. Husse och Matte får hälsningar och frågor efter mig hela tiden men jag har inte fått ordning på tangenterna. Tror att det kan bero på vädret (Ett talesätt som familjen har efter en man på byn som hette Järna Olle) Har ju varit en lång och ovanligt varm höst och med det har ju följt att jakten har pågått så gott som varje natt. Jakt för min del innebär som följdsjukdom MASK. Man blir lite däst och loj. Matte har högljutt pratat om avmaskning. Jag hatar det där snacket vill bara inte ta den där förbaskade tabletten. Den smakar QQQQQQ och man mår illa hela dagen. Visst dagen efter mår man ju absolut prima men just den där tabletten och hela den dagen. Man tror att slutet är ett faktum.

Igår hade jag en underbar stund i den lilla bebiskorgen som Matte bäddat och ställt fram, ganska nära elementet dessutom. Rätt som det var kom hon farande, slet upp mig och ställde mig mitt på köksgolvet och sa bestämt ta råttan!!!!

     

Jag satt där helt yrvaket och såg mig omkring. Plötsligt kom en liten mus fram bakom vedkorgen, bakom mig, jag hade inte en chans att anfalla så jag satt blickstilla medan den for omkring på mattan intill mig, vidare for den förbi kollade en sväng i min vattenskål och sen in under kylskåpet. Vilket skämt! Pinsamt! Jag måste gå ut och samla kraft. När jag kom in igen hade Matte laddat råttfällor och jag gick från hela galenskapen tillbaka till korgen. Efter en stund hörde jag att Matte förnöjt sa: Jakten är över. Tydligen hade fällan slagit igen och ett liv var avslutat.

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Walters Edénius - Lördag 3 juni 20:46


   Idag åkte Husse och Matte iväg alldeles på morgonen. Men innan dess var Matte ner till Bûdgården, för Bûd Far skulle ha hjälp med sin termostat. Jag fattade inte det, men han hade kanske feber. Bonden kom nerifrån Hilmas för han hade givit djuren ...

Av Walters Edénius - Torsdag 25 maj 07:30


Tidigt på Kristi Himmelfärds dags morgon åkte Husse och Matte till Skoglundsgården i Enviken (Björkboda by). Där skulle det traditionsenligt firas en gökotta med efterföljande gudstjänst i samlingssalen. Bosse var redan där och såg till att allt var ...

Av Walters Edénius - 28 september 2015 19:13

Det är så mycket som händer och görs, Husse och Matte har nu slut på semestern och nu är det gråa veckor. Fast idag var Husse till Roligs Mor i Rättvik och fick sina gaddar omsedda sedan for han till Falu lasarett för att ta några prover eller vad de...

Av Walters Edénius - 31 augusti 2015 23:45


Idag firade Bonden sin kära fru med frukost och kaffe på sängen. Han kom upp till oss och berättade med stor iver vilken uppskattning det rönte i hemmets harmoni. Vi satt och pratade lite vid köksbordet innan han skulle stänga på Vallen åt korna. H...

Av Walters Edénius - 24 augusti 2015 23:30


I fredags åkte Husse och Matte iväg med den rullande slogboden till Siljansnäs, närmare bestämt till Olsnäsgården. Innan dess stannade de till i Leksand och besökte en utställning i kulturhuset. Matte blev alldeles lyrisk av det hon såg och hennes...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Budkatta med Blogkeen
Följ Budkatta med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se