Direktlänk till inlägg 25 maj 2017

Kristi Himmelfärds Dag

Av Walters Edénius - Torsdag 25 maj 07:30

Tidigt på Kristi Himmelfärds dags morgon åkte Husse och Matte till Skoglundsgården i Enviken (Björkboda by). Där skulle det traditionsenligt firas en gökotta med efterföljande gudstjänst i samlingssalen. Bosse var redan där och såg till att allt var i ordning, han sköter om gården och dessutom spelar han trumpet i Björkboda Blås.

Prick på slaget klockan 08.00 tog Bosse fram sin näverlur och blåste en fanfar ute vid flaggstången, dit ett femtiotal besökare samlats. Falggansvarige Jan hissade med pomp och ståt till nationalsången som spelades av Björkboda Blås och sjöngs av besökarna. Det hurrades för våren och göken.

     

En gulärla promenerade vid sidan om och letade mask.

  

Alla gick in i samlingssalen där biskopen Thomas Söderberg ledde en fin andakt och musikerna spelade till psalmerna.

Efter slutklämmen "O store Gud" gick alla ut i det perfekta gökvädret och åt medhavda matsäckar.

Husse och Matte hade bråttom till Åhedarna för där var det en tävling de skulle delta i.

Husse och Matte kom hem vid 14-tiden och Husse for iväg till Enviken kyrka där han skulle spela på en s.k Lekmannaledd gudstjänst tillsammans med Anne-Marie, Gunnel och Heléne.

     

De hade rollspel och annat som gjorde gudstjänsten intressant. Ove från Sväsjö var vaktmästare och ordnade med fika. Anne-Marie hade knådat ihop en spännande mjuk kaka med choklad en s.k fairtrade-kaka.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Walters Edénius - Lördag 3 juni 20:46


   Idag åkte Husse och Matte iväg alldeles på morgonen. Men innan dess var Matte ner till Bûdgården, för Bûd Far skulle ha hjälp med sin termostat. Jag fattade inte det, men han hade kanske feber. Bonden kom nerifrån Hilmas för han hade givit djuren ...

Av Walters Edénius - 8 december 2015 19:28


Det var väldigt många dagar sen jag skrev något här. Husse och Matte får hälsningar och frågor efter mig hela tiden men jag har inte fått ordning på tangenterna. Tror att det kan bero på vädret (Ett talesätt som familjen har efter en man på byn som h...

Av Walters Edénius - 28 september 2015 19:13

Det är så mycket som händer och görs, Husse och Matte har nu slut på semestern och nu är det gråa veckor. Fast idag var Husse till Roligs Mor i Rättvik och fick sina gaddar omsedda sedan for han till Falu lasarett för att ta några prover eller vad de...

Av Walters Edénius - 31 augusti 2015 23:45


Idag firade Bonden sin kära fru med frukost och kaffe på sängen. Han kom upp till oss och berättade med stor iver vilken uppskattning det rönte i hemmets harmoni. Vi satt och pratade lite vid köksbordet innan han skulle stänga på Vallen åt korna. H...

Av Walters Edénius - 24 augusti 2015 23:30


I fredags åkte Husse och Matte iväg med den rullande slogboden till Siljansnäs, närmare bestämt till Olsnäsgården. Innan dess stannade de till i Leksand och besökte en utställning i kulturhuset. Matte blev alldeles lyrisk av det hon såg och hennes...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Budkatta med Blogkeen
Följ Budkatta med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se